Devlet memurluğu isteyen vatandaşlar arama motorlarına sıklıkla zabıta olmanın şartlarını araştırıyor. KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasıyla kamu memur alımların şartlarının ne olduğunun detaylarını sizler için haberimizde derledik. Peki, KPSS ortaöğretim puanına göre zabıta alımı! Zabıta olmak için ne şartlar gerekir? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Belediyeler tarafından yapılan zabıta alımları, belediyelerin ihtiyaçlarına göre değişmektedir. KPSS puanına göre zabıta alım tarihi ne zaman olacak araştıran vatandaşlara şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin alım yaptığını belirtelim. İBB zabıta alımı açıklamasında en az lise mezunu adayları da mülakata alacağını paylaşmıştı.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANINA GÖRE ZABITA ALIMI! ZABITA OLMAK İÇİN NE ŞARTLAR GEREKİR?

2020 KPSS Ortaöğretim puanına göre zabıta memuru olunur mu araştıran ve belediyede zabıta memuru olmak isteyen adaylara, bu durumun belediyeden belediyeye değişiklik gösterdiğini belirtelim. 2020 Zabıta memuru alımı taban puanı 2020 KPSS Ortaöğretimden en az 70 puan alınmalıdır.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANINA GÖRE ZABITA ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KPSS Ortaöğretimden en az 70 olan vatandaşların başvuru yapabileceği zabıta alımı için başvurular belediyelerin ilanlarına göre veriliyor.

Kamuda personel olmak isteyen adayların alımı için verilen ilanlarda, kadroların taban puanları, yıldan yıla değişiklik gösteriyor.

KPSS zabıta alımı tarihleri belediyeler tarafından resmi internet sayfalarında duyurularda paylaşılmaya devam ediyor.

ZABITA OLMAK İÇİN NE ŞARTLAR GEREKİR?

Zabıta olmak isteyen adayların başvuruları için aşağıdaki şartları sağlamış olması gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar En az lise mezunu olan adaylar 25 yaşını doldurmamış olan adaylar Erkek adaylar için askerlikle İlişkisi Bulunmayan adaylar Kamu haklarının hiçbirinden mahrum olmayan adaylar Yüz kızartıcı bir ceza almamış olan adaylar Yasa uyarınca herhangi bir durumdan dolayı hüküm giymemiş olan adaylar

Erkeklerde en az 1.75 m boyunca olmak Kadınlarda 1.67 Boyunda olan adaylar Boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak. gibi şartlar aranmaktadır.

Editör: TE Bilisim