Okullar ne zaman tatil olacak 2021? Tatil ne zaman başlıyor? Sorusu gündemde olmaya devam ediyor. Uzaktan eğitim modeliyle dönemin sonuna gelen öğrencilerin velileri yarıyıl sömestr tatili ne zaman başlıyor sorusunu sıkça araştırmaya başladı. Koronavirüs salgınında il dışına seyahat düzenleyen ailelerin tatil ne zaman başlıyor sorusunun detaylarını haberimizde derledik. Peki, Okullar ne zaman tatil olacak 2021? Tatil ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

15 tatilin başlayacağı tarih son açıklamalar ile takip ediliyor. MEB’in takvimine göre 25 Ocak 2021 Pazartesi günü yarıyıl tatili başlayacak. Bu süreye ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanıyla belirlenecek.

Okullar ne zaman tatil olacak 2021?

Koronavirüs sebebiyle eğitim hayatlarına evden online olarak devam eden öğrenciler yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yarıyıl tatili için açıklama bekleyen öğrenciler, sorularının yanıtlarını aldı.

TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB’den gelen açıklamaya göre 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, yapılan açıklamada İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edeceği açıklandı.

Editör: TE Bilisim