Mücahit Dere/Diriliş Postası

Ekranlara geldiği günden beri Osmanlı Devleti ve özellikle Sultan II. Abdülhamid Han hayranlarının ilgisini ve beğenisini toplayan Payitaht Abdülhamid dizisi tüm hızıyla devam ediyor.

Yayımlanan son bölümünde birçok gelişmeye sahne olan dizide Sultan’ın hal fetvası okundu. Sultan’ı zehirleyen Parvus ihtilal tertibini neticeye ulaştırdı. Günümüzde olduğu gibi tarihte de hain içeride olmuş, şanı büyük Osman Paşa’nın en yakın adamı Parvus’un hizmetinde Osmanlı ordusu için yetiştirilen askerleri örgütledi ve isyana kaldırdı.

Daha sonra ise Parvus ihtilali izlemesi için Sultan’a panzehir getirdi. Ayaklanan Abdülhamid’e hal fetvası okundu. Sultan ise cevap veremeden bölüm sona erdi. Eğer dizi tarih çizgisinden şaşmaz ise okunan hal fetvasına karşı Sultan’ın muhakkak bir püskürtme hamlesi olacaktır.

Hal fetvası nedir?

Sultan II. Abdülhamid Han’ı tahttan indirmek için iftira, yalan, riya ve Siyonist, Emperyalist sonu ‘ist’ ile biten bütün şer odaklarının uydurmalarıyla dolu bir yalan fetvasıdır. Tarihte ihtilal ile tahtından el çektirilerek devlet, memleket ve millet hasretiyle şehit olan Sultan II. Abdülhamid Han’ın hal fetvasını Emmanuel Karasu okumuştur.

Gelecek bölümde yaşanacakları nasipse haftaya izleyip göreceğiz

Azuri’nin ölümü Fehim Paşa’nın üzerine kaldı!Kültür-Sanat

Editör: TE Bilisim