Ciltte lekelenmeler ve ileri derecede ağrılara neden olan ve ‘Gece yanığı’ veya ‘Kuşak’ adlarıyla da bilinen Zona nedir? Zona neden olur ve belirtileri, tedavisi nelerdir? Mucize Doktor’da işlenen Zona hastalığı merak konusu oldu. Hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri araştırılıyor. Zona nedir, neden olur? Zona hastalığı kişiden kişiye bulaşıcı bir hastalık türü müdür?.. Zona (Gece Yanığı) hastalığı’nın belirtileri neler?… Detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Zona nedir, neden olur? Zona (Gece Yanığı) hastalığı’nın belirtileri…

Tıp literatüründe ‘Herpes Zoster’ adıyla bilinen zona hastalığı, bir çeşit cilt hastalığı olarak adlandırılabilir. Farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilen zona hastalığı nedir, neden olur? Zona’nın en sık görülen sebepleri şöyle sıralanabilir;

Bağışıklık sisteminin zayıflaması. Bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde zona hastalığı sıklıkla görülen bir sorundur. Hamileliği döneminde suçiçeği geçirmiş kişilerde de zona hastalığı görülebilir. Bu durum özellikle hamileliğin son 3 ayında sıklıkla görülür. Bu durum genetik bir faktör olarak çocuklarda da görülebilir bir sorundur.

Ateşli hastalıklar Bedensel yorgunluk Travma Ameliyat Güneş yanığı Stres ve sıkıntı Bağışıklık sistemini zayıflatan ilaçlar Bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklar (HIV,lösemi,lenfoma)

Zona hastalığı konusunda en çok merak edilenlerden biri de hastalığın bulaşıcı olup olmadığıdır. Zona hastalığı genetik özellikler taşıyan ve bulaşıcı bir hastalık türüdür. Henüz sulu aşamada olan zona ile temas eden, suçiçeği geçirmemiş kişilere suçiçeği bulaşabilir. Hastalığın bulaşma riski özellikle bağışıklık sistemi zayıf kişilerde yüksektir.

Editör: TE Bilisim