Ceyhun Aşirov  / Minsk

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Avrupa ve Avrasya bölgelerinden sorumlu yardımcısı George Kent yaptığı açıklamada Aleksandr Lukaşenko yönetimine karşı ciddi yaptırımlara hazırlandıklarını bildirdi.

AB, İNGİLTERE VE KANADA DA DESTEKLİYOR

Kent, Lukaşenko’ya karşı açıklanacak yaptırımlarda Avrupa,İngiltere ve Kanada’nın da aynı fikirde olduğunun altını çizdi.

Yaptırımların açıklanmasının çok uzamayacağını da bildiren Kent, en geç haftaya söz konusu bu konuda duyuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

RUM YÖNETİMİ VETO EDEBİLİR

Öte yandan Belarus’a uygulanacak olası Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarını Güney Kıbrıs Rus Yönetimi’nin veto etmesi de gündeme geldi. The Guardian’a konuşan iki diplomatik kaynak, Rum Yönetimi’nin AB’nin bu kararını engellemeye çalıştığını, çünkü Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları yüzünden Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını talep ettiğini söyledi.

Batı’dan gelecek yaptırımlarla ilgili hafta başı konuşma yapan Lukaşenko, “Başta Polonya ve Litvanya olmak üzere Batı’ya devletin sınırlarını kapatmak zorundayız.” ifadelerini kullanmıştı.

SOKAKLAR HÂLÂ KARIŞIK: 390 GÖZALTI

Bütün tepkilere rağmen bugün de yapılan gösterilerde 100 binden fazla insan başkent Minsk sokaklarına akın etti. Gösteriler sırasında Lukaşenko’ya bağlı polisler 390 kişiyi gözaltına aldı. Polislerin gözaltı sırasında kadınlara yönelik de şiddet kullanması özellikle dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim