Yarın PTT ve kargolar çalışıyor mu, açık mı? Her yıl İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs’ta resmi tatil dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşları kapalı oluyor. Bu yıl koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında 1 Mayıs’ta aynı zamanda sokağa çıkma yasağı da uygulanıyor. 1-2-3 Mayıs tarihlerinde 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağı sürecinde PTT ve kargoların hizmet durumunu merak eden vatandaşlar konuyu araştırarak bilgi edinmek istiyor. Peki, 1 Mayıs kargolar çalışıyor mu? 1, 2, 3 Mayıs PTT açık mı, kargolar çalışıyor mu? Sokağa çıkma yasağında açık olan yerler hakkında gerekli bilgilere haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

1 Mayıs kargolar çalışıyor mu? 1, 2, 3 Mayıs PTT açık mı, kargolar çalışıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklana 3 günlük sokağa çıkma yasağı hakkında detaylar İçişleri Bakanlığınca gönderilen genelge ile belirlendi.

Buna göre 1, 2, 3 Mayıs sokağa çıkma yasağı sürecinde kargo ve PTT’lerin hzimet durumları şöyle;

1, 2, 3 Mayıs 2020 sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde PTT’ler çalışmayacak. Ancak bazı kargo şirketleri hizmetlerini sürdürebilecekler.

İşte İçişleriBakanlığı tarafından yayınlanan sokağa çıkma yasağı genelgesinde istisna kapsamına alınanlar kısmında konuya ilişkin, ‘Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil),yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar…’ ibaresi yer alıyor.

Sokağa çıkma yasağında istisna kapsamında olan yerler

Ramazan ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlaması olan 1 Mayıs Cuma, 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazar günleri sadece

-Evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri,

-İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri,

-Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri,

-Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.),

-Valilikler/kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirler arası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için bir adet olmak üzere, belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecek ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacak)

hizmetlerini sürdürebilecek.

Editör: TE Bilisim