Suriye’ üzerinden Türkiye’ye sözde destek açıklaması yapan ABD ve Rusya, demeç yarışına girdi. ABD Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabı Twitter’dan Suriye’deki İdlib’de yaşanan olaylara ilişkin video paylaştı. Görüntülerde, ‘NATO müttefiki’ olarak bahsedilen Türkiye’nin yanında olduklarına dair mesajlara yer verildi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

‘Eye on Idlıb’ diyerek ‘Gözlerin İdlib’de’ olduğuna dikkat çeken Amerikan elçiliği, “Barışın tesis edilmesi ve sivilleri hedef alan Esed rejiminin global dünyada normalleşmesine karşı çıkmak için ABD’nin elindeki tüm gücü kullanacağı” belirtildi.

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin mesajı sonrası Rusya Ankara Büyükelçiliği’nden de paylaşım geldi. ‘Takdir sizin’ başlığıyla yayınlanan görsellerde, ABD’nin teröristlere 200 milyon dolarlık yardım yaptığına dikkat çekildi.

SIRTIMIZDAN VURDULAR

Rusya Büyükelçiliği, ABD’nin YPG’ye yardımlarını hatırlatarak, “Takdiri size bırakıyoruz” ifadesini kullandı. Oysa Rusya Savunma Bakanlığı’nın, İdlib’e doğru ilerleyen Mehmetçik’in askeri araçlarının bulunduğu konvoyun havadan çekilen videosunu yayınladığı ortaya çıktı. Konvoydaki araçların tek tek hedef olarak gösterilmesi Ruslar’ın, Beşşar Esed Rejimi’ne olan açık desteğini bir kez daha gözler önüne sererken; kahraman askerlerimizi de hedef yaptı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, “Davet edilmediğiniz bir ülkenin topraklarında size saldırı olması doğaldır” diye aslında Türkiye’nin yanında olmadıklarını gösterdi. Zaharova ayrıca, bölücü terör örgütü PKK’nın yayın organı Rûdaw’a, İdlib’de Ankara’nın yükümlülüklerini kronik şekilde yerine getirmemesi nedeniyle saldırı olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim