Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası corona virüsü ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama sonrası vatandaşlar “Hangi ilde kaç vaka ve ölüm var? 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı çıktı mı? 60 yaş üstü sokağa çıkma yasağı geldi mi?” sorularına yanıt arıyor. İşte ayrıntılar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “sokağa çıkma yasağı” gibi sıkı tedbirlerin Bilim Kurulu taradın tavsiye kararı olarak dile getirildiğini söyledi. Koca, detaylı açıklamanın bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 69 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplam can kaybının 425 olduğunu bildirdi.

Bakan Koca’nın açıklamalarının satırbaşları..

Büyüklerimizi uyarıyorum, evden çıkmayın.

Bilim Kurulumuz salgının riskle seyrettiği yerlerde hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tedbirler alınması yönünde kararlar aldı.

Son 24 saatte 2 bin 786 pozitif vaka daha tespit ettik. Toplam vaka sayımız 20 bin 921 oldu. Bilim Kurulumuz salgının riskle seyrettiği yerlerde hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tedbirler alınması yönünde kararlar aldı

50 yaş üzerindeki vefat sayısının giderek daha artmış olduğunu ve özellikle erkek oranının kadınlara göre yüksek olduğunu gördük.

Hayatını kaybedenlerin yüzde 78,7’sini 60 yaş üstü vatandaşlar oluşturuyor.”

“(Hayatını kaybeden sağlık çalışanları) Benim de gönlümden şehit olarak geçmeleri yatar. Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilecek bir konu.”

Editör: TE Bilisim