İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir? Akbile HES kodu nasıl yüklenir? Soruların yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında İBB yönetiminin aldığı kararla birlikte HES kodu uygulaması bugün itibarıyla başladı. Çeşitli nedenlerle henüz ilgili işlemlerini yapamayanlar da bulunuyor. Peki, İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir? Akbile HES kodu nasıl yüklenir? Akbile HES kodu tanımlama ve doğrulama işlemleri ekranı hakkında merak edilenler haberimizde.

Milyonlarca vatandaş, akbile HES kodu yükleme işlemlerini 14 Ocak’a kadar tamamladı. İnternet üzerinden ilgili işlemlerini yapamayan ve çeşitli hata ile karşılaşanlar, İstanbulkart gişelerine adeta akın etti. Bilindiği gibi, 15 Ocak itibarı ile İstanbul’da toplu taşıma kullanabilmek için akbile HES kodu doğrulama yapılması gerekiyor. İstanbulkart HES kodu eşleştirme yapmayanlar, bu tarihten itibaren toplu taşımaları kullanamayacak.

İSTANBULKARTA HES KODU NASIL EKLENİR? AKBİLE HES KODU NASIL YÜKLENİR?

İstanbulkart’a HES kodu doğrulama yapmak için öncelikle Hayat Eve Sığar, E-Devlet veya SMS ile HES kodu almanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra, İstanbulkart akbile HES kodu yükleme, doğrulama ve tanımlama yapmak için şu adımları izleyin;

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu almanın üç farklı yöntemi bulunuyor. Dileyen kullanıcılar telefonlarına indirdikleri Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden kodu edinebiliyor. Diğer bir yöntem ise kısa mesaj (SMS) ile HES kodu edinme. Son olarak devlet hizmetlerinin elektronik ortamlarda gerçekleştirilmesine yarayan e-Devlet üzerinden de vatandaşlar kodu edinebiliyor.

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

İSTANBULKARTA HES KODU NASIL EKLENİR?

https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ adresine giderek aşağıda yer alan bilgileri doldurmanız gerekiyor.

Öncelikle;

Kişisel bilgilerinizi ekrandaki boşluklara doldurunuz ardından İstanbulkart’ınızın üzerinde yazan kart numarasını giriniz.

Son olarak HES kodunu giriniz, belirtilen koşulları onaylamanızın ardından kaydet butonuna basınız.

Yeni tip koronavirüs (Kovid -19) ile mücadele kapsamında yayınlanan genelge gereği 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren, toplu ulaşımda HES kodu eşleştirilmemiş İstanbulkartlar geçersiz sayılacak. Koronavirüs riski taşıyan yolcular, kent içinde toplu taşımadan yararlanamayacak.

KART DOLUM MERKEZLERİNDEN DE YAPILABİLİYOR

İstanbul’da toplu taşıma için kullanılan İstanbulkartlara koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Ocak 2021 tarihi ile HES kodu zorunluluğu getirildi. Bu tarih itibarıyla kodunu kartına tanımlatmamış olanlar toplu taşıma kullanamayacak. Eşleme, internet üzerinden yapılabildiği gibi İstanbul Kart Dolum Merkezleri’nde de yapılabiliyor. Avcılar’da da İstanbul Kart Dolum Merkezi önünde gün boyunca uzun kuyruklar oluştu. Uygulamaya 3 gün kala vatandaşlar kartlarını eşlemek için bayilere akın ediyor. Kimisi uzun süre kuyrukta beklediğini söylerken, uygulamayı gereksiz bulanlar da var.

Editör: TE Bilisim