Koronavirüs salgını ve son dönemde yoğunlaşan uluslararası gerilimler altın fiyatlarında rekor üstüne rekorların gelmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz haftayı 321 TL seviyesinden kapatan gram altın, yeni haftayı 333,70 lira ile son 7 yılın rekoruyla açmıştı.

Sonrasında tepki satışlarıyla bir miktar düşen altın fiyatları devam eden süreçte istikrarlı yükselişini sürdürmüştü. Altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değer kazanmaya devam eden gram altın, dünü önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artışla 327,9 liradan tamamlamıştı.

Bu yükselişte kuşkusuz altının yatırımcılar tarafından güvenli bir emtia olarak görülmesinin de payı yüksek.

28 ŞUBAT 2020 ALTIN FİYATLARI

Peki Altın fiyatları düşer mi çıkar mı? 28 Şubat 2020 altın fiyatları ne kadar? İşte uzman yorumları cumhuriyet ve çeyrek altın fiyatı son durum!

Suriye’de gayrimeşru Esed rejiminin TSK üssüne düzenlediği Rusya destekli alçak saldırı sonrası altın fiyatlarında yeniden artış görüldü.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın: 328 lira

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın: 536 lira

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın: 1.073 lira

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını: 2.192 lira

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ ÇIKAR MI? UZMAN YORUMLARI

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Çin dışında da hızla artması ve ekonomide neden olacağı hasar beklentilerinin yükselmesinin yanı sıra Suriye’ye ilişkin haber akışının altın fiyatları üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.

Teknik açıdan altının onsunda 1.625-1.650 bandının izleneceğini kaydeden analistler, gram altında ise 320-333 lira bandının takip edileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim