Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü’ne göre, ülkede koronavirüsün bulaştığı insan sayısı 31’e ulaştı. Vefat eden kişi de, İtalya’dan gelen ilk enfekte kişinin 86 yaşında babasıdır. Kosova Eğitim, Bilim, Teknoloji ve Inovasyon Bakanı Hykmete Bajrami, bugünden itibaren birinci ila beşinci sınıfa yönelik online eğitimin başlatmak için tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti. Bajrami, diğer

kademeler için de en kısa zamanda hazırlıklarını yapıp eğitimin başlayacağını duyurdu.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, paylaştığı bir videoda koronaya karşı aldıkları tedbirlerden bahsetti. Başbakan Kurti, Ekonomi ve sosyal yardıma odaklanarak, Salı günü, sosyal yardım alan ailelerin iki aylık yardım alacağını söyledi. Kurti, ayrıca yeterli stokların olduğunu vurguladı.

BOSNA’DAN ACI HABER

Bosna Hersek’in merkezi Travnik kentinde sağlık yetkilileri Pazar günü sabah saatlerinde bir kişinin daha Kovid-19’a yenildiğini açıkladı. Bosna’da koronavirüsten ilk ölümün de gerçekleştiği aktarıldı. Bosna’nın sözde özerk bölgesi olan Srpska Cumhuriyeti sokağa çıkma yasağı ve virüsün yayılmasını önlemek için bir dizi katı önlem getirdi.

ARNAVUTLUK SINIRLARINDAN YASA DIŞI GEÇİŞ

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç, sözde destek amacıyla bugün Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi ve Srpska Cumhuriyetinin lideri Milorad Dodik ile görüşeceğini belirtti. Arnavutluk’ta koronavirüs ile enfekte olan kişi sayısı 89’a çıktı.

Arnavutluk, bugün saat 05: 00’a kadar tamamen karantina altındaydı. Vatandaşların acil durumları hariç dışarı çıkmasına izin verilmedi. Evden çıkmanın yasaklandığı Cumartesi gününden bu yana, ülke genelinde 154 vatandaşa hükümet kararını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Arnavutluk, koronavirüsün yayılmasını önlemek için sınırlarını kapatmıştı. Ancak Kapshtica sınır geçiş noktasında, hükümetin kararına rağmen her gün 70-100 civarında göçmen geçtiği kaydedildi.

SIRBİSTAN’DA VAKA SAYISI 188’E YÜKSELDİ

Sırbistan Sağlık Bakanı Zlatibor Loncar, bakanlığın Pazar sabahı saat 08.00’de 17 yeni teyit edilmiş vakayı bildirerek toplamı188’e çıktığını ifade etti. Bakan, açıklamasında bir kişinin daha öldüğünü söyledi. Sırbistan hükümeti diğer ülkelerden vatanına dönmek isteyenler için bir uçağın göndermesini planlıyor.

Hırvatistan’da çifte afet

Kuzey Makedonya hükümetinin sokağa çıkma yasağı dün yürürlüğe girdi. Ülkedeki sokağa çıkma saati akşam 21.00’da başlayıp sabah 06.00’da sona erecek. Sağlık Bakanı, 29 yeni koronavirüs vakası kaydedildiğini bildirdi. Toplam vaka sayısı ise 114’e ulaştı.

Hırvatistan Sivil Savunma Ulusal Karargahı, 40 yeni COVID-19 vakasının Cumartesi günü ülkede kaydedildiğini ve toplam virüslü kişinin 168’e ulaştığını bildirdi. Diğer yandan, Hırvatistan’da 5, büyüklüğünde deprem meydana geldi.Başkent Zagreb’in merkez üssü olduğu 5,3 büyüklüğündeki depremde aralarında ağır yaralı bir çocuk olmak üzere çok sayıda kişinin hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim