Her geçen gün büyük kitlelere ulaşan video oyunları yıllar geçse de güncelliğini koruyor. Online oyunlar, farklı platformlardan oynanabilme özelliğiyle oyunculara sağlanan kolaylıklar arasında bulunuyor.

Dünyanın enleri arasında yer alabilecek oyunları sizler için derledik. Dünyada ve ülkemizde en çok oynanan online oyunlar içerisinden sizin için seçtiğimiz önerileri inceleyebilirsiniz.

İşte tüm dünyada 2020 yılı en çok oynanan online oyunlar:

1. Hearthstone: Heroes of Warcraft

Blizzard’ın geliştirdiği oyunlardan olan Hearthstone, dijital kart oyunu olarak biliniyor. En çok oynanan online oyunlar listesinde yer alan Heartstone, Windows ve Mac işletim sisteminde oynanabileceği gibi android ve iOS cihazlara da indiriliyor.

Oyunda farklı kart seçenekleri arasından doğru tercihleri yapıp rakibi yenmeniz gerekiyor. İki oyuncu arasında yapılan maçlarla sonuç belirleniyor. Yapay zekaya karşı, tek oyuncu olarak veya farklı insanlara karşı oynayabilirsiniz. Oyunda tecrübe kazandıkça ve başarı elde ettikçe yeni kartlara sahip oluyorsunuz.

2. Fortnite

En çok oynanan oyunların başında gelen 45 milyonun üzerinde kullanıcısı olduğu belirtilen Fortnite, belirli görevleri gerçekleştirme ve eşyaları toplama üzerine ilerliyor.

Canavarlara karşı hayatta kalmak için mücadele vermek gerekiyor. Haritalarda bulunan yerlere ulaşmanız ve size tanımlanan görevi yerine getirmeniz gerekiyor. Arkadaş grubuyla veya tek başınıza oynayabiliyorsunuz.

Ücretsiz olarak oynanabilen oyunla ilgili detayları Epic Games internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

3. Call of Duty: Black Ops 4

Kısa sürede birçok oyuncu kitlesi kazanan Black Ops 4’te farklı oyun modları bulunuyor.  Oyundaki zombi modu en çok tercih edilen modları arasındadır.

Oyun arkadaşlarınızla veya tek başınıza zombilerin üstesinden gelmeniz gerekiyor. Yeni puanlar kazanarak haritada açılan yeni yerleri keşfedebilir ve ekipmanınızı kuvvetlendirebilirsiniz.

Hikaye modu olmaması bazı oyuncular tarafından eleştirilse de en çok oynanan online oyunlar arasında yer alıyor.

4. Counter-Strike: Global Offensive

Adını bütün dünyaya duyuran CS:GO, çevrimiçi oynanan ve en bilinen nişan oyunları arasında yer alıyor. Belirli görevleri yerine getirmek üzerine kurulu oyunda terörist mi yoksa terörle mücadele eden mi olacağınızı belirlemelisiniz.

Görevleri tamamladıktan ve karşı takımı etkisiz hale getirdikten sonra yeni oyun turuna geçiyorsunuz. Her turdaki performans başarısına göre daha çok ekipman alma şansınız bulunuyor.

En çok oynanan online oyunlar arasında olan Counter-Strike Global Offensive’de klasik haritalara ek olarak farklı haritalar da bulunuyor.

5. PUBG

PlayerUnknown tarafından tasarlanan PUBG’de uçaktan paraşütle atladıktan sonra hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. En işe yarayan silahları ve gerekli ekipmanları bulan şanslı konumda oluyor.

Yapılan mücadelelerin sonunda hayatta kalabilenler başarılı oluyor. İlk zamanlarda satın alınarak oynanan oyun, şu anda birçok platformda bulunuyor.

Uzun adı PlayerUnknown’s Battlegrounds olarak bilinen oyun dünyanın hem pc hem de mobilde en çok oynanan online oyunlar arasında yer alıyor.

6. Leauge of Legends

Knight Online’ın en son seviyesi olarak bilinen Leauge of Legends (kısa adı LOL), özellikle gençlerin ilgisini topluyor. Çevrimiçi olarak oynanan LOL’da iki takım mücadele ediyor.

Takımlar kendine has özelikleri olan şampiyon oyunculardan oluşuyor. 5 kişilik takımlar, harita üzerinden belirli yerleri takip ederek birbirleriyle savaşıyor.

Farklı oyun modları seçilerek savaş alanları değiştirilebiliyor. Oyunun içeriği düzenli olarak güncelleniyor. Stratejinizi doğru belirlemek için tercihlerinizi de doğru yapmalısınız.

7. World of Warcraft

Blizzard yapımlarından olan World of Warcraft (kısa adıyla WOW), kurgusal bir evrende orduların komuta edilmesi ve karakterlerini yönlendirilmesiyle ilerliyor.

Oyun karakterleri birbirleriyle çevrimiçi ortamda iletişim kurabiliyor. Oyunun serileri ise mekan olarak Azeroth dünyasında geçiyor. Dünyaca kabul edilmiş etkileyici bir hikayeye sahip oyunun aynı adıyla bir de sinema filmi çekilmiştir.

Oyunun adı oyuncular arasında “WOW” olarak geçmektedir. Oyun Türkçe dil desteği sunmuyor. Ancak, Türkiye’de buna rağmen 100 binlerce oyuncuya sahiptir.

Dünyada 12 milyonu aşan kullanıcısı bulunan oyunda deneyim kazandıkça oyun seviyesi artıyor. İlk olarak 1994 yılında piyasaya sürülmüş olan oyun en çok oynanan online oyunlar arasında yer almaya devam ediyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

En İyi Hikayeli Oyunlar

En İyi Ücretsiz Steam Oyunları

En iyi aksiyon oyunları

Editör: TE Bilisim