Medipol Başakşehir Futbol Kulübü, futbolcusu Arda Turan ile karşılıklı anlaşarak oyuncunun sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

GÜMÜŞDAĞ’DAN İZİN İSTEDİ

Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, dün kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüşen Arda Turan’ın kariyerinde yeni bir sayfa açmak için izin istediği belirtilerek, şöyle denildi: “Gümüşdağ, Arda Turan’ın bu talebini uygun görüp olumlu yanıt verirken, tecrübeli futbolcunun sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildi. Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri olan, 100 kez A Milli Takımı’mızda forma giyen Arda Turan’a kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz.”

Arda, Medipol Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk tarafından devre arası kamp kadrosuna alınmamıştı.

GALATASARAY’A MI GİDECEK?

Medipol Başakşehir, Arda Turan’ı 2017-2018 sezonunun devre arasında Barcelona’dan 2,5 yıllığına kiralamıştı. Bu gelişmenin ardından 32 yaşındaki yıldız futbolcunun, altyapısından yetiştiği Galatasaray’a imza atıp atmayacağı merak konusu oldu. Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, Arda’ya Galatasaray’ın kapısının açık olduğunu belirtmiş, buna karşılık kulüp başkanı Mustafa Cengiz ise Arda’nın gündemlerinde olmadığını duyurmuştu.

ARDA’DAN DUYGUSAL VEDA

Öte yandan Arda Turan sosyal medya hesabından  Medipol Başakşehir’e bir veda mesajı yayınladı. Tecrübeli futbolcu, sosyal medya hesabında yer alan mesajında, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile dün bir araya geldiğini belirterek, “Kendisine kariyerimde yeni bir sayfa açmak istediğimi belirttim. Son derece yapıcı bir şekilde geçen görüşme sonrasında anlaşarak yollarımızı ayırdık.” ifadelerini kullandı.

“FUTBOL OYNAMAYA DEVAM…”

Medipol Başakşehir’de geçirdiği süre boyunda kendisini destekleyenlere teşekkür eden Arda Turan, şunları kaydetti: “Futbolcu kardeşlerime, arkadaşlarıma bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyorum. Yaşadığımız tüm güzellikler, mutluluklar anılarımın en özel yerinde olacak. Hayatım boyunca hep çok çalıştım, hep çok mücadele ettim. Yine öyle olacak. Yine en mutlu olduğum şeyi yapmaya, futbol oynamaya devam edeceğim.”

Editör: TE Bilisim