2020 yılı için KOSGEB başvuru şartlarını kurum tarafından verilen desteklerden yararlanma için birçok kişiyi ilgilendirmektedir. KOSGEB desteği işletmesi için KOSGEB’den maddi destek almak isteyenler için önem taşımaktadır. Söz konusu KOSGEB başvuru koşulları için en temel şart 18 yaşını doldurmaktadır. 18 yaşını dolduran adaylar işlerinin gelişmesi için KOSGEB’den destek alabilmektedirler.

İşyerinin gelişimi için veya yeni bir iş fikrine sahip kişiler kendi işyerinin sahibi olmak için kurumun belirlediği bir takım şartları yerine getirmek zorundadırlar. KOSGEB başvurusunda kişi iş yeri için destek talebinde bulunmak isterse KOSGEB’in sektör kodlarından birinde faaliyet göstermesi gerekmektedir.

KOSGEB başvurularında işletme için istenen destekler KOSGEB’in belirlediği sertifikalar ile gerçekleşmektedir. KOSGEB işletmelere devlet destekli kredilerde vermektedir. KOSGEB’in kişilere belli şartları taşıması durumunda işletmeleri için hibe desteği sağladığı da bilinmektedir.

KOSGEB Destekleri Nelerdir?

KOSGEB destekleri ilgili girişimciler için bilinmesi gereken bir konudur. KOSGEB’den yardım almak isteyen kurumlar ilgili desteklerden yararlanmaktadır. KOSGEB’in belirlediği destekler şu şekilde sıralanabilir;

Girişimcilik Desteği İşbirliği Desteği Genel Destek KOBİ Proje Destekleri AR-GE ve İnovasyon Destekleri KOBİ Gelişim Destekleri KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Desteği Tematik Proje Desteği Kredi Faiz Desteği KOSGEB Laboratuvar Desteği Stratejik Ürün Destekleri Endüstriyel Uygulama Destekleri Teknolojik Ürünler Tanıtım ve Pazarlama Desteği Uluslararası Kuluçka Merkez Destekleri Gelişen İşletmeler Pazarı Destekleri

KOSGEB tarafından belirlenen genç girişimci destek şartları hakkında detayları merak ediyorsanız “2020 Genç Girişimci Destek Şartları Nelerdir?” başlıklı yazımız ilginizi çekebilir!

Yukarıdaki konular üzerinde destek ihtiyacı olan kuruluşlara KOSGEB tarafından destek sağlanmaktadır. Kendi işini yapmak isteyen, yeni bir iş fikri olan ve işletmesinin büyüme kapasitesini arttırmak isteyen kişiler tarafından KOSGEB başvuruları ve desteklerinden belirli şartlar ve usullere uyulduğunda yararlanılmaktadır.

KOSGEB Kayıtları Nasıl Yapılır?

KOSGEB’e kayıt olmak için resmi internet adresinden veri tabanına kayıt olmak gereklidir. (NOT: Bu içeriğin sonunda yer alan resimli anlatım ile KOSGEB Veri tabanına kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.) KOSGEB resmi internet adresinden ‘’KOBİ/Girişimci Giriş’’ bölümünden istenen bilgiler girilerek kayıt işlemi gerçekleştirilir. İşletmenin adı, statüsü, vergi dairesi bilgileri, işletmenin bulunduğu il ve ilçe, işletme sahibinin T.C. kimlik numarası, işletme sahibinin BAĞKUR numarası, işletmenin kuruluş yılı, yetkili kişi adı soyadı, işletmenin ticari sicil numarası, işletmenin bağlı bulunduğu meslek kuruluşu ve işletme iletişim bilgileri gibi doldurulması gereken alanlar vardır. Bu alanlar başvuru esnasında tam ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

KOSGEB Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

KOSGEB desteklerinden faydalanmak için ilgili kişiler KOSGEB’in destek paketlerindeki şartları yerine getirmiş olması durumuna bakılmaktadır. KOSGEB’in desteklerinden yararlanmak için ilgili kişiler KOSGEB internet sayfasından kuruma kayıt olmalıdır. Kayıt işleminden sonra ‘’Kobi Beyannamesi’’ ilgili kuruluş yetkilisi tarafından belirtilmek zorundadır. Bu beyanname doğrulanmak için KOSGEB’in kontrolünden geçmektedir. Onay gelen beyannameden sonra ilgili kişi KOSGEB desteklerinden yararlanabilecektir. KOSGEB desteğinden yararlanacaklar şu özelliklere sahip olmalıdır;

T.C. vatandaşı olmak 18 yaşını doldurmuş olmak KOSGEB tarafından sağlanan eğitimlerden sertifika almış olmak Genç girişimcilik desteğinden yararlanalar ilgili programa katılmış ve mezun olması gerekir 1 sene içerisinde işletme açan işletme sahipleri KOSGEB’e kayıtlı olan kişiler Beyanname dolduran kişiler

KOSGEB Desteği Alacak KOBİ’ler Kimlerdir?

KOSGEB desteği alacakların KOBİ olma durumlarına bakılarak destek verilmektedir. Söz konusu KOBİ olmanın bir takım şartları mevcuttur. KOSGEB başvurusu sırasında KOBİ’ miyim? formunda doldurulabilir. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir;

İşyerinde çalışan sayısı mikro ölçekli KOBİ’lerde 10’dan az İşyerinde çalışan sayısı küçük ölçekli KOBİ’lerde 50’den az İşyerinde çalışan sayısı orta ölçekli KOBİ’lerde 250’den az Yıllık net hasılat mikro ölçekli KOBİ’lerde 3 Milyondan az ve 3 Milyona eşit Yıllık net hasılat küçük ölçekli KOBİ’lerde 25 Milyondan az ve 25 Milyona eşit

Yıllık net hasılat orta ölçekli KOBİ’lerde 125 Milyondan az ve 125 Milyona eşit Yıllık mali bilanço mikro ölçekli KOBİ’lerde 3 Milyondan az ve 3 Milyona eşit Yıllık mali bilanço küçük ölçekli KOBİ’lerde 25 Milyondan az ve 25 Milyona eşit Yıllık mali bilanço orta ölçekli KOBİ’lerde 125 Milyondan az ve 125 Milyona eşit

KOSGEB Veri tabanı kayıt işlemi (RESİMLİ ANLATIM)

1- Öncelikle www.kosgeb.gov.tr adresinden e-Hizmetler sayfasına giriş yapın.

2- Karşımıza gelen ekran görüntüsü aşağıdaki şekil gibidir.

https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler?ReturnUrl=%2f

3- Kayıt olmamız için karşımıza gelen ekran aşağıdaki şekildeki gibidir:

4-İşletme Kayıt’ı yapmak istiyorsanız; Başvur butonuna tıklayınız.

5 – ‘İşletme Kayıt’ alanına giriş yapmak için Vergi/T.C. Kimlik No ve İşe Başlama tarihi alanını doldurduktan sonra ‘Giriş’butonuna tıklayınız.

6 – Karşımıza aşağıdaki şekildeki gibi iletişim bilgilerimizin olduğu ekran gelir.

7 – Karşımızaaşağıdaki şekildeki gibi iletişim bilgilerimizin olduğu ekran gelir.

8 – İletişim bilgilerinizi kontrol ettikten sonra, ‘KOSGEB Müdürlüğünüzü Seçiniz’ kısmından bağlı olmak istediğiniz birimi seçip Kaydet butonuna tıklayınız.

9 –Organizatör Kayıt’ı yapmak istiyorsanız; Başvur butonuna tıklayınız.

10 –Organizatör Kuruluş Kayıt’ alanına giriş yapmak için Vergi/T.C. Kimlik No ve İşe Başlama tarihi alanını doldurduktan sonra ‘Giriş’butonuna tıklayınız.

11 – Karşımıza aşağıdaki şekildeki gibi bilgilerimizin olduğu ekran gelir. Kontrolünü sağladıktan sonra Kaydet butonuna tıklayınız.

12 –AR-GE Girişimcisi Kayıt’ı yapmak istiyorsanız; Başvur butonuna tıklayınız.

13 – Başvuru yapılacak e-Hizmet seçildikten sonra e-Devlet sayfasından giriş yapılması gerekmektedir. Bu sayfada T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifreniz ile ‘Sisteme Giriş Yap’ butonuna basarak işleme devam edebilirsiniz.

14 – Karşımıza aşağıdaki şekildeki gibi bilgilerimizin olduğu ekran gelir. Kontrolünü sağladıktan sonra Kaydet butonuna tıklayınız.

15 – Aşağıdaki gibi uyarı ekranı karşımıza gelir bilgilerinizin doğruluğundan eminseniz ‘Evet Devam Et’ butonuna tıklayınız.

Diriliş Postası olarak birbirinden farklı konularda bilgi amaçlı sunulan bu içerik serimizde KOSGEB Başvuru Şartları konusundan bahsettik. Dilerseniz faydalı bilgiler sayfamızı ziyaret ederek farklı konular arasından merak ettiklerinize göz atabilirsiniz. Günün son dakika haberleri ve önemli gelişmeleri için son dakika sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim