Diriliş Postası Efekan Yavuz

Suriye’nin İdlib kenti, rejim ve destekçisi Rusya tarafından bombalanmaya devam ediyor. Bombardımanda savunmasız kalan siviller, çareyi Türkiye sınırına göç etmekte buluyor. Sınıra gelen yüz binlerce İdlibli aile temel besin, barınma, giyim ve sağlık olanaklarından yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Kurulduğu 1996 yılından bu yana “ imkânı olanla ihtiyacı olan” arasında köprü olan Adıyamanlılar Vakfı da Türkiye sınırında yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalmadı. Daha önce de “Halep’e yol açın” sloganıyla toplan 21 TIR’dan oluşan “İyilik Konvoyunu”, Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını bir nebze de olsa sarmak için Halep’e uğurlayan Vakıf, insanlık dramının yaşandığı İdlib’de yaşayan mazlumlar için “İnsanlık Ölmedi” sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlattı. Daha önce briket ev yapımı konusunda Vakıf gönüldaşları tarafından gerekli duyarlılık gösterilip yardımda bulunuldu. Çadırlarda hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca İdlibli için başlatılan yardım kampanyasında, Adıyamanlılar Vakfı’nın Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu üyeleri, Komisyon Başkanları ve Adıyamanlı hayırsever iş adamlarının desteğiyle tonlarca yardım malzemesi toplandı.

ADIYAAMANLILAR VAKFI İDLİB’İ UNUTMADI 

Kampanya kapsamında 24 TIR’lık yardım toplandı. 7 TIR’lık yardım konvoyu İstanbul’dan, geri kalan yardım TIR’ları ise yurdun çeşitli yerlerinden İdlib’e uğurlanacak. Yardım TIR’larında ağırlıklı olarak un, gıda kolisi, battaniye, giyim, çizme ve mont gibi acil insani yardım malzemeleri yer alıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ve Deniz Feneri Derneği aracılığıyla İdlib’de zor şartlar altında yaşayan yaklaşık 4 milyon ihtiyaç sahibi için bölgeye ulaştırılacak yardımların dağıtımları önümüzdeki günlerde Adıyamanlılar Vakfı tarafından, İHH ve Deniz Feneri Derneği koordinasyonunda gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilisim