AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2020 DARALMA BEKLENTİSİNİN BİRAZ ÜSTÜNDE

Yüzde 9.9’luk daralmanın beklenen bir sonuç olduğunu belirten Canikli, “Pandeminin en kritik sürecinde alınan ve ekonomik faaliyetleri kısıtlayan tedbirlerin doğal yansıması. Zaten 2020’nin tamamı için Türkiye ekonomisinin yüzde 3.6 ile yüzde 5 arasında daralma yaşayacağı tahmin ediliyordu” dedi.

Bakan Canikli: Türkiye 4 korvet ihalesini aldı

Gündem

Habere Git

“ONLARIN İSTEDİĞİ GİBİ OLSAYDI DARALMA YÜZDE 50 OLURDU!”

Açıklanan rakamların ardından yapılan spekülasyonlara da değinen Canikli, “En ilginç olanı o dönemde tüm Türkiye’de koro halinde sokağa çıkma yasağını ve olağanüstü hal ilan edilmesini savunanların bugün yüzde 9.9’luk daralmayı eleştirmeleri. Bunu anlamak mümkün değil. Eğer, pandemi tedbirleri onların istediği gibi uygulanmış olsaydı ekonomideki daralma en az yüzde 50 olurdu” ifadelerini kullandı.

“EDEP YA HU”

Manipülasyon peşinde koşanlara eleştirilerini sürdüren Canikli, sözlerini şöyle noktaladı: “Hem ekonomik faaliyetler tamamen durdurulmadığı gerekçesiyle pandemiyle etkin mücadele edilmediğini söyleyeceksin, eleştireceksin, hem de 9.9’luk daralma için ekonomi yönetimine saldıracaksın. Ne yaman çelişkidir bu. Edep ya hu!”

Editör: TE Bilisim