Eğitim kapsamında öğle saatlerine kadar Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alacak öğrenciler, kalan zamanlarda Osmanlı Devleti’ne 92 yıl payitahtlık yapmış Edirne’ni tarihi mekânlarını gezme fırsatı bulacak.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Selimiye Camisi ve kentteki Kur’an kurslarında eğitim alacak soydaşlar, proje kapsamında Osmanlı Devleti’ne asırlarca payitahtlık yapan Bursa ve İstanbul’un yanı sıra, diğer tarihi şehirleri gezecek.

BİR AY SÜRECEK

Batı Trakya’dan gelen öğrenciler bir ay sürecek programın ilk gününde Selimiye Camisi’nde Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’le tanıştı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Üzüm, yapılan projenin soydaş gençlerin hayatının şekillenmesine katkı sağladığını söyledi.

Eğitimler kapsamında öğrencilere hem dini hem de Türk kültürüyle ilgili bilgiler verileceğini belirten Üzüm, “Öğrencilerimiz hem kültür gezileri yapacaklar hem de gezerken kültürel ve manevi değerlerimizi tanıyacaklar. Aynı zamanda din eğitimi ortamında dersler alacaklar. Bu dersler eğlenceli bir şekilde oluyor” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Gümülcine’den gelen Eslem Mehmet, “Gümülcine’den ana vatana geldiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye Cumhuriyeti Başkanımıza bize böyle imkanlar sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin İslam gençleri olarak rehberlere ihtiyacımız var. Bu eğitimlerin gelecek nesillerde de sürmesini istiyoruz. Dini derslerden de eğitimlerden de çok mutluyuz.” dedi.

Editör: TE Bilisim