Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlık binasının önünde gerçekleştirilen Ölçü Aletlerinin Periyodik Muayeneleri Projesi açılış programında konuştu

Varank, yeni dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ani denetimlere ve şikayet muayenelerine odaklanacağını söylerken, “Bundan sonra periyodik muayenelerden TSE sorumlu olacak. Bu düzenlemeyle ilk defa devreye aldığımız çift taraflı denetim mekanizması sayesinde hem tüketici güvenini daha da artırmayı, hem de tüm süreçleri daha profesyonel yönetmeyi hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

80 TAM DONANIMLI ARAÇ TÜRKİYE’Yİ GEZECEK

Varank, 2020’nin ilk iki ayında muayenesi TSE’ye devredilen ölçü aletlerine sahip firmaların mevzuat gereği sisteme kayıt yaptırdıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Programımızın hemen ardından etrafımda gördüğünüz araçlar yola çıkacak ve bu ölçü aletlerinin denetimine başlayacak. Tüm araç filomuz elbette burada gördüklerinizle sınırlı değil. 2 ila 200 ton arası kantarların muayenesi için 20’nin üzerinde vinçli kamyon, akaryakıt istasyonlarındaki dispenserler, pompalar ve diğer ölçü aletlerinin muayenesi için de 80 tam donanımlı aracımız Türkiye’nin her tarafında hizmet verecek.”

Bakan Varank, filoda ayrıca 200’e yakın eğitimli personelin de teknik destek sağlamak için hazır bulunacağını belirterek, “Böylece, ülke genelindeki yaklaşık 11 bin LPG ve 13 bin akaryakıt istasyonundaki 290 bin pompa ile 25 bine yakın kantarın periyodik muayenesi 2 yıl içerisinde gerçekleştirilecek.” bilgisini verdi.

İLK DİJİTAL ENVARTER SİSTEMİ 

Ayrıca tanker sayaçları, lastik basınç-ölçerler, demir yolu yük sarnıçlı vagonları, hassas kütle ölçüleri, sıkıştırılmış doğal gaz sayaçları, hacim ölçek kapları ve aks kantarları gibi aletlerin de muayeneden geçirileceğinin altını çizen Varank, şunları kaydetti:

“İki senenin sonunda, ülkemizin bu alandaki ilk dijital envanter sistemini kurmuş olacağız. Bu işin elbette üretici ve tüketiciye katkıları olacak. Üretim cephesinden baktığımızda, doğru üretim yapan, kurallara uyan ve üretimde kaliteyi önceleyen firmalar pazarda bu sayede daha sıkı tutunacaklar.

Editör: TE Bilisim