Libya’nın kuzeybatısındaki Beni Velid kenti Belediye Başkanı Salim Nevir, darbeci Hafter saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner’e mensup paralı askerlerin yüzde 90’ından fazlasının güneye doğru çekildiğini açıkladı.

Libya El-Ahrar televizyonuna konuşan Nevir, Beni Velid’deki paralı askerlerin yüzde 90’dan fazlasının büyük bir konvoy halinde kenti terk ettiğini belirtti.

7 KİLOMETRELİK KONVOY

Yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki askeri konvoyun şehirden ayrılarak güneye doğru hareket ettiğini belirten Nevir, Beni Velid Havalimanı’ndaki hava savunma sistemlerinin konvoyla taşınıp taşınmadığının henüz netleşmediğini ifade etti.

24 SAATTE 15 UÇAK

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, 25 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, başkentten çekilen paralı askerleri tahliye etmek için Beni Velid Havalimanı’na son 24 saatte 15 askeri kargo uçağının indiğini bildirmişti.

HAFTER TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

Libya ordusu son birkaç gün içinde Trablus’un güneyindeki Hamza ve Yermuk gibi stratejik öneme sahip askeri kampları Hafter’den temizleyerek önemli başarılara imza attı.

Darbeci Hafter, ülkenin batı kıyısındaki tüm şehirlerde ve Tunus sınırına kadar olan bölgelerde yaşanan yoğun çatışmalar sonucu stratejik bölgeleri elinden kaybetti. Ayrıca Bedr, Tici ve Al-Esabe şehirlerini de kaybetmesinin ardından çatışmaların yaşandığı diğer bölgelerde ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim