İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın hendek, barikat ve bombalarla zindana çevirdiği, kahraman Türk askerinin ise teröristleri temizleyip, milleti kurtardığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde esnafı ziyaret etti.  

Soylu, burada yaptığı konuşmada milletin FETÖ’cü alçaklara karşı 15 Temmuz’da kazandığı zaferin önemine vurgu yaptı. 

Bakan Soylu, 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz’da sadece Türkiye’yi kurtarmadığını, aynı zamanda bölgede haritaları değiştirmek isteyen emperyalist katillere karşı “Bizde varız” mesajını verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:  

Bizde varız mesajı

“Bu millet öyle bir noktaya geldi ki ve kendine ait kazandığını kaybetmemek için öyle bir çaba sarfediyor ki; bunu çok önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz böyle bir tarihin adıdır. Biz sıcaklığından bugünü hissedemiyoruz, ama 15 Temmuz 50 yıl sonrasının 100 sonrasının bir miladı, bir başlangıç tarihi olarak bu etrafımızdaki coğrafyanın değişmesini talep edenlere yönelik bir milletin ‘biz de varız ve biz bu coğrafyada ve dünyaya söyleyecek sözümüz var’ dediği tarihin önemli noktası olarak nitelendirilecektir.” 

Soylu, ayrıca vatandaşlara terörün tasfiye edileceğinin sözünü verirken, bölgenin yatırımlara kavuşacağını ve işsizliğin azalacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim