KTTO Başkanı Balkız, aynı zamanda işbirliğinin bütün Avrupa ülkeleri ve Türkiye ile artırmanın bir misyonu daha oluşturduğunu belirterek şu sözleer yer verdi: “Başka misyonları da üstlenmemiz icap ediyor. Bunların en önemlisi Kosova’yı Avrupa Birliği süreçleri içerisinde en iyi bir şekilde temsil edebilmektir.”

Önemli bir noktaya da değinmek istediğini söyleyen KTTO Başkanı Balkız, “Yakında Kosova’ya vize serbestisi olacak. Tüm işletmelerin olduğu gibi bizim de kaygımız iş gücünün burdan gitmesidir. Kosova -Türkiye Ticaret Odası olarak burdaki istihdam şartlarının iyileştirilmesi için görev döneminde özel bir çaba göstereceğiz” dedi.

“DİĞER ÜLKELERİ DE DAHİL ETMEMİZ GEREKİYOR”

İki ülke arasındaki ilişkilerin yanında bölge ülkelerinin de bu sürece dahil edilmesini sağlamak olduğunu söyleyen Balkız, bunun tek başına yapılmasının mümkün olmadığını, dolaysıyla bugüne kadar gerek Türkiye Büyükelçiliği’nden gerek Kosova’nın tüm kamu kurumlarından alınan desteğin devam edeceğine inandığını dile getirdi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise Türkiye –Kosova arasındaki ekonomik ilişkilerin sağlam temeller üzerinde yükselmesinde ve Türk yatırımları vastasıyla Kosova’ya istihdam ve ekonomik kalkınma desteği sunulmasında önemli vazifeler üstlenen bu Ticaret Odasının onuncu yılının gururla kutlandığını söyledi.

“İKİ ÜLKE ARASINDA OLAN EKONOMİK İLİŞKİLER SAĞLAM TEMELLERE DAYANIR”

Büyükelçi Kılıç, “Türkiye olarak dost ülke Kosova’nın her alanda kalkınmasına önem veriyor ve güçlü destek sunuyoruz. Özel sektörümüz tarafından yapılan yatırımları Kosova’nın geleceğine yapılan yatırımlar olarak görüyoruz. Kosova ile Türkiye arasında ekonomik ilişkiler sağlam temellere dayandığını ve hem ticaret hacminin hem de Kosova’daki Türk yatırımlarının her alanda güçlendiğini görmek bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim