Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

İrlanda radyo istasyonu Newstalk’a konuşan DSÖ Acil Durumlar Dairesi Başkanı Michael Ryan, “Pandeminin odağının Kuzey ve Güney Amerika’da olduğuna şüphe yok, ancak virüsün yayılması Afrika’da da ısınıyor. Batı Avrupa ülkeleri salgını kontrol altına almayı başarsa da, Güney Avrupa ve Balkanlar’da rahatsız edici eğilimler ortaya çıktı. Avrupa’da henüz tehlike bölgesinden çıkmadık. Epidemiyolojik durum uyanıklık ve insanların uzun zaman dikkatli olmaları gerektirir.” dedi.

Yeterli bir aşı bulmak için uluslararası çabalardan bahseden Ryan, “Aşı olabilecek bir çözüm bulana kadar virüsle yaşamayı öğrenmemiz gerek.” sözlerimi dile getirdi.

Rayan, “Aşı testi cesaret vericidir, ancak çalışmanın üçüncü aşamasının sonuçlarını beklemeli ve sonra herkesin aldığından emin olmak için yeterince üretmeliyiz. Testlerin üçüncü aşamasına giden dört adayımız olması harika.” diye konuştu.

KARADAĞ PANDEMİNİN BİTTİĞİNİ İLAN ETMİŞTİ

Haziran ayından pandeminin bittiğini ilan eden Karadağ ise son haftalarda Kovid-19’dan en çok zarar gören Balkan ülkelerden biridir. Karadağ’da sadece önceki akşam üç kişinin vefat ettiği duyuruldu. Diğer yandan, 97 yeni Kovid-19 vakası kaydedilirken ülkede toplam hasta sayısının rakamları bin 979 ulaştığı belirtildi.

Ayrıca, aynı günde Bosna-Hersek’te 303 yeni koronavirüs vakası bildirildi. Bosna’da toplam vaka sayısı 9 bin 800’e ulaşırken koronavirüsten ölen kişi sayısı 275’e yükseldi.

Kovid-19’a yenilenen bir diğer balkan ülkesi de Kosova’dır. Avrupa’nın genç ülkesinde sadece Cuma gününde 213 COVID-19 vakası daha kaydedildi. Kosova’da vefat eden hasta sayıısı ise 164’e çıktı.

Editör: TE Bilisim