Bir yandan koronavirüs salgını diğer yandan Suriye‘de yaşanan kritik gelişmeler geçtiğimiz hafta dolardaki yükselişi hızlandırmıştı. Merkez Bankası’nın faiz indirimlerini sürdürmesi ve bunun yanı sıra küresel piyasalardaki koronavirüs salgınına yönelik risk algısı dolar kuru üzerinde baskıya yol açmıştı.

Geçen hafta yüzde 1’in üzerinde yükselerek 9 ayın en yüksek seviyelerine çıkan dolar düşer mi, yükselir mi? Bu sorun yanıtı şu sıralar piyasaların gündeminin ilk sırasında. Peki dolar düşer mi yükselir mi? 28 Şubat 2020 dolar ne kadar oldu? Bugün dolar, euro, sterlin fiyatları.

DOLAR NE KADAR OLDU?

İdlib’de yaşanan gelişmelerin ardından dolar/TL güne 6,22 seviyesinden başladı. Kur sonrasında 6,24 seviyesine oturdu.

EURO NE KADAR?

Euro/TL ise 6,84’te seyrediyor

STERLİN NE KADAR?

Sterlin/TL yüzde 0,7 artışla 8,0510’dan satılıyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

TÜİK, son çeyrek ve 2019’a ilişkin büyüme verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 6 büyüdü, ekonomi 2019’un tamamında ise yüzde 0,9 büyüdü.

Dün analistlerin destek olarak gördüklerini açıkladıkları 1,10’un üzerini yerleşen euro/dolar paritesi, bugün 1,1010 ile son üç haftanın en yüksek seviyesine gördü.

Analistler, Suriye’deki gelişmelerin gündemin odağına yerleştiğini belirterek, bugün yurt içinde büyüme, yurt dışında ise ABD’nin kişisel gelir ve harcamalar verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL’de 6,2750’nin direnç konumuna geldiğini ifade eden analistler, 6,10’un destek olarak izleneceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim