Savaşın ilk gününden itibaren Türkiye’nin desteği ile yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli çocuklar ülkelerine gelecek özgür günlerin hayalini kuruyor.

Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ile çok sayıda Suriyelinin ülkesine dönmesiyle Türkiye’de sayıları azalan barınma merkezlerinde kalan çocuklar ile aileleri, Türkiye’ye sağladığı imkanlar dolayısıyla minnettar.

Geleceğe güvenle hazırlanabilmeleri için eğitimden sağlığa, rehabilitasyondan oyun alanlarına kadar hemen her ihtiyaçlarının düşünüldüğü barınma merkezlerinde yüzleri gülmeye başlayan Suriyeli çocuklar, birbirinden farklı hikayeleri olsa da özgür bir Suriye’ye uyanacakları sabahın hayalini kuruyor.

Malatya’daki Beydağı Konaklama Tesisi’nde kalan 4 bin 350 çocuktan lise öğrencisi Nilal Bakir, yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç savaşta kendi köyünün de bombalandığını ve akrabalarını kaybettiğini söyledi.

Türkiye’nin kendilerine kucak açtığını ve artık başka bir yaşama “Merhaba” dediklerini dile getiren Bakir, “Korkum vardı ama şimdi yok. Okula geldik, kitap, kalem hepsini verdiler. Okul bittikten sonra üniversiteden mezun olacağım ve hemşire olmak istiyorum. İnsanlara yardım edeceğim. Suriye’deki hemşirelerin hepsi buraya geldi orada hemşire yok. Ben tekrar ülkeme gideceğim ve çocuklarımıza bakacağım” diye konuştu.

“TÜRKİYE BENİM İÇİN BEYAZ BİR GÜL GİBİDİR”

Nilal Bakir, kendilerine kucak açan herkese teşekkür ederek, yazdığı, “Türkiye benim için beyaz bir gül gibidir/ Onun rengi huzurdur, barıştır/ Onun kokusu vefadır, onun dalı umuttur, onun kökü güvendir” dizeleriyle duygularını dile getirdi.

“BAYRAK” ŞİİRİNİ TÜRKÇE OKUYOR

Şam’dan gelen Rena Keleş (14) de ülkesinde bombalar nedeniyle geceleri korkudan uyuyamadıklarını dile getirdi. Türkiye’nin güçlü ve güzel bir ülke olduğunu ifade eden Keleş, “Türkiye’de olduğumuz için çok mutluyum. Okulumuz ve öğretmenlerimiz çok güzel. Türkçe’yi de öğrendim ve geçen yıl düzenlenen bir programda “Bayrak” şiirini okudum ve bu beni çok mutlu etti. Allah Türklerden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim