MasterChef final haftasında pazartesi akşamı yarışmacılar dana yanağı tarifini hazırladı. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden dana yanağı yapılışında Mehmet Şef’in verdiği püf noktalarla hünerlerini sergileyen yarışmacılan birbirinden lezzetli sunumlar hazırladı. İşte Dana yanağı tarifi! Mehmet Şef’in tüyolarıyla MasterChef Dana yanağı nasıl yapılır? Merak edilen detaylar yazımızın devamında.

Dana yanağı tarifi için gerekli olan malzemeler

Dana yanağı 1 adet

Kuru soğan 1 adet

Havuç 1 adet

Kereviz sapı 1 dal

Sarımsak 2 âdet

Limon 1 adet

Defne yaprağı 2 adet

Biberiye 1 dal

Beyaz sirkesi 30 ml

Et suyu 2 şişe

Tuz

Şeker

Salça 30 gr

Büyük boy patates 2 adet

Krema 1 PK

Taze kekik

Taze biberiye

Tuz

Tereyağı

Pırasa 2 dal

Kereviz yaprağı

Şampiyon mantar

Kültür mantarı 4 adet

Un 30 Gr

Tuz

Limon suyu

Mehmet Şef’in tarifiyle dana yanağı nasıl yapılır?

Öncelikle dana yanağımızın sinirlerini ve fazlalıklarını ayıklıyoruz tencerede mühürlüyoruz. Ardından tenceremizde Kuru soğan, havuç, kereviz sapı, sarımsak, defneyaprağı ve biberiyeyi kavuruyoruz. Limon suyu, Beyaz sirke, et suyu, Tuz ve şeker ile pişirmeye bırakıyoruz.

Patateslerimizi soyuyoruz mandolin yardımı ile ince cipsler haline getiriyoruz. Krema ve taze baharatlarımızla bir karışım elde ediyoruz. Patatesleri bununla harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş kalıba dizmeye başlıyoruz.

Dizme işlemi bittikten sonra üzerine bir agarlik bırakarak dolapta yada cheller da şekil almasını sağlıyoruz. 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz. Pişince kalıp ile tekrar dondurucuya koyup şekil sabitlenince kalıptan çıkarıp porsiyonluyoruz.

Mantarlarımızı şeklini verip un, tuz ve limon sulu karışımda bekletiyoruz.

Etlerimiz pişince altında kalan pişme sıvısını bir miktar salça ile kıvam verip süzdükten sonra soğuk tereyağı ile parlak bir sos haline getiriyoruz.

Etlerimizi porsiyonluyoruz, kestiğimiz patates bloklarımızı tereyağında dışı altın sarısı olana kadar kızartıp, etler sos ve kurutulmuş pırasa ve kereviz yaprağı ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim