Tv 8 ekranlarında yayımlanan ve büyük bir ilgiyle takip edilen O Ses Türkiye şarkı yarışmasının final günü geldi çattı. Murat Boz, Seda Sayan, Beyazıt Öztürk ve Hadise’den oluşan yarışmanın jürisi, bu akşam 6 finalistten birini O Ses Türkiye 2020 şampiyonunu ilan edecek. Cuma günü adını finale yazdıran isimler arasında yer alan Soner Kip, merak konusu oldu. Yarışmayı takip edenler internette Soner Kip hakkındaki bilgileri araştırma başladı. Peki, O Ses Türkiye Soner Kip kimdir? Soner Kip kaç yaşında? bilinmesi gereken detaylar haberimizde…

O SES TÜRKİYE SONER KİP KİMDİR? SONER KİP KAÇ YAŞINDA?

O Ses Türkiye yarışmasında Beyazıt Öztürk’ün takımında yer alan Soner, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde dünyaya geldi.

2012 yılında ATV’de yayınlanan Bir Şarkısın Sen’in minik yarışmacılarından biriydi. Seslendirdiği sanat müziği eserleri ve sesiyle herkesi büyüledi.

Babası bir trafik kazası sonucu çalışamayacak durumda olduğundan okulu bırakmak zorunda kaldı. Çay bahçesinde garsonluk yapmaya başlamış ve çalıştığı yerde akşamları şarkı söylemeye başladı.

Elemelere katılmak için cep telefonunu düşük bir modelle değiştirmiş ve o parayla yarışmaya geldi.

Müzikle 10 yaşından beri ilgileniyor. Küçükken tepsi çalarken şarkı söylüyordu. Babası gırtlak kanseri, çalışamıyor. Babası kendi gözünde çok iyi biri ve babasının ona ‘kafanı kullan’ sözünden dolayı O Ses Türkiye yarışmasına katıldığını söyledi.

Acun Ilıcalı, ”Nasıl geçiniyorsunuz?” sorusuna Soner Kıp ise “Kardeşlerden eve kim ne getirirse onunla geçimimizi sağlıyoruz. Ben de şarkı söyleyerek eve katkıda bulunuyorum.” şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilisim