AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken  Birleşmiş Milletler’in (BM) , terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki SDG’ye komutanlık eden terörist “Ferhat Abdi Şahin” ile üyelerin bilgisi dışında bir araya gelerek “Eylem Planı” imzalamasına ilişkin de çarpıcı sözler sarf etti.

“BM açıkça özür dilemeli”

”Hukuk dışı şekilde BM organının bir terörist grupla bir araya gelmesi başlı başına bir sorundur” diyen Çelik şu ifadeleri kullandı: Hukuku temsil eden bir kurum hukuku ortadan kaldırmak isteyen bir örgütle bir araya geliyor. İmzaladıkları kişi pek çok masum insanın katili. BM’nin kuruluşundan bu yana yaptığı en büyük yanlışlardan biridir, açıkça özür dilemeleri gerekir.”

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleriyle yaptığı kahvaltılı toplantıya ilişkin ise ”Bu bir AK Parti geleneğidir. Şimdi de ilk toplantı bugün başlamış oldu” dedi.

3 aşamalı toplantı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekillerinin değerlendirmelerine de geniş süre ayırdığını belirten Çelik, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımızın da ilgili gündem konularında hem değerlendirmeleri hem soruları oldu. Daha sonraki bölümde de Sayın Cumhurbaşkanımız ilgili sorulara cevap verdi, değerlendirmelerle ilgili görüşlerini aktardı. Dolayısıyla üç aşamalı bir toplantıdan bahsediyoruz. Gündem olarak birincisi toplantıya katılan milletvekillerinin illerindeki çalışmalar, ikincisi iç politika ve dış politikayla ilgili değerlendirmeler, üçüncüsü kış dönemi çalışmalarının ve önümüzdeki yaz döneminde yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi, ele alınması, planlanması şeklinde oluyor. Bu şekilde 50’şer kişilik gruplar halinde grubumuzla bütün bu çalışmaları bizzat kendisi başında bulunarak Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecek, tamamlayacak.”

Türkiye’den BM ve İsviçre’ye protesto notasıDünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM’nin PKK/YPG’yi muhatap alması skandalGündem

Birleşmiş Milletler PKK/YPG’li teröristle anlaşma imzaladı!Dünya

Editör: TE Bilisim