Almanya’dan 8 Mart’ta Türkiye’ye dönen HDP’nin Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye’de uygulanan 14 günlük karantina süresini doldurmadan TBMM’deki oturuma katıldı.

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde başarıyla yürütülen koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanması istenen 14 günlük karantina süresini ihlal eden Beştaş’ın bu tutumu yoğun eleştiriler aldı.

SÖZLERİYLE ÇELİŞTİ

Bir hafta önce koronavirüs pandemisinin merkezi Almanya’da toplantılara, arkasında da meclis çalışmalarına katılan Beştaş yaptığı konuşmada ise koronavirüs salgını kapsamında tutukluların tahliye edilmesini istedi. Beştaş, bu sözleriyle tutuklular için sahte bir duyarlılık içinrde olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

AK PARTİLİ ÖZKAN UYARDI

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan dra “Sosyal medyadan yaptığımız takipler çerçevesinde 8 Mart’ta zannediyorum Almanya’dan döndüler ve normal şartlarda karantina süresi devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

HATASINI SAVUNDU

Beştaş ise kendini savunarak “Almanya’ya gittim, doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle. Gelişte havaalanında da gerekli kontroller yapıldı, hiçbir sıkıntım da yok, sağlığım gayet iyi. Eğer bir sıkıntı olsaydı, zaten kendi arkadaşlarımı ve toplumu asla tehlikeye düşürecek bir tutumda bulunmazdım. Yani bunu üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim.”

Editör: TE Bilisim