CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme AŞ (İSYON) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın geçtiğimiz günlerde aslı astarı olmayan bir iddia ortaya atmıştı.

BİR İDDİALARI DAHA YALAN ÇIKTI

Günaydın polisin Gaziosmanpaşa’da Halk Ekmek’in meydan büfelerine ekmek indirmesine, büfelerinde ise ekmek satılmasına izin vermediğini öne sürmüştü. Daha önce de benzerlerine birçok kez rastlanan bu iddia, kısa süre sonra birinci ağızdan yalanlanmıştı. Büfe sahipleri yaptıkları açıklamalarla polis tarafından herhangi bir engellemeye maruz kalmadıklarını açıklamıştı.

ASIL SKANDAL BUGÜN BAŞLADI

Ancak aynı İBB, skandal bir uygulamayla Halk Ekmek büfelerini maksadı dışında kullanıma açarak adeta gazete bayisine çevirdi. Türkiye’de yıllardır olduğu gibi son koronavirüs (Kovid-19) salgınında da yaptığı haberlerle halkı provoke etmeyi amaçlayan olumsuz algı operasyonlarını sürdüren iki gazete Sözcü ve Korkusuz, Halk Ekmek büfelerinde bugün ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

HALKIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

İBB’nin çifte standart içeren bu uygulaması halkın büyük kesiminden tepki çekerken, söz konusu skandal Sözcü’nün internet sitesinden İBB’nin büyük marifetiymiş gibi manşetten yayınlandı.

BELEDİYELER RESMİ ARAÇLARLA DAĞITTI

Skandal bununla da sınırlı kalmadı. 31 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanıp birçok belediye halka hizmet adına çeşitli hizmetlere imza atarken CHP’li belediyeler halka ait resmi araçlarla Sözcü Gazetesi dağıttı. Sözcü’yü bedava dağıtan CHP’li belediyelerin listesini yine bizzat Sözcü yayınladı.

Listede yer alan belediyeler şunlar:

İstanbul’da Beşiktaş ve Avcılar Belediyeleri

Ankara’da Yenimahalle ve Çankaya Belediyeleri

İzmir’de Karşıyaka, Konak ve Gaziemir Belediyeleri

Aydın Efeler Belediyesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

Samsun Atakum Belediyesi

Konyaaltı Belediyesi

Edremit Belediyesi

Bodrum Belediyesi

Kuşadası Belediyesi

Denizli Merkezefendi Belediyesi

Milas Belediyesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi

Marmaris Belediyesi

Muğla Menteşe Belediyesi

Editör: TE Bilisim