Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Ceza İnfaz Kurumları’nda hükümlülerin 1,5 milyon tek kullanımlık maske ürettiğini açıkladı. Toplum sağlığını korumak, sağlık kurumlarının salgınla mücadelede güçlenmesi için Türkiye genelinde maske ve koruyucu ürün üretimine başlandı. Anlamlı mücadeleye bir destek de hükümlülerden geldi. Virüs salgınıyla mücadelede ön saflarda yer alan sağlık kurumları ve sağlık çalışanlarının kullanacağı hastane tekstil malzemeleri, hükümlülerin el işiyle hazırlanıyor.

35 FARKLI KURUMA HASTANE TEKSTİL ÜRÜNÜ TESLİM EDİLDİ

Adalet Bakanlığı, 6 Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlüler tarafından üretilen 1,5 milyon maskenin birçok hastanenin ihtiyacını karşıladığını açıklarken, “Bu yerlere ilaveten üretim yapabilecek 36 ceza infaz kurumunun listesi de Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. Bu kapsamda gelecek siparişlerin karşılanması için üretim çeşitliliğinin arttırılması planlanıyor. Hükümlülerin imal ettiği ameliyat önlüğünden, sedye örtüsüne temizlik malzemelerinden göz pamuğuna 393 bin 751 parçahastane tekstil ve tek kullanımlık ürün başta devlet ve üniversite hastaneleri olmak üzere 35 farklı kuruma teslim edildi” ifadelerine yer verildi.

DURMAK YOK ÜRETİME DEVAM

Türkiye’de Kovid-19 vakalarının görülmesiyle vatandaşların, temizlik malzemeleri ve hastane tekstil ürünlerine ihtiyacının artması üzerine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün talimatıyla İş Yurtları bünyesinde kolonya, temizlik ve sağlık malzemeleri imalatı artmaya başladı.

Hastanelerin ihtiyaç duyduğu 80 çeşit ürünün 11 Ceza İnfaz Kurumu’nda imal edildiği belirtilirken Diyarbakır Açık, Isparta E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan iş yurtları müdürlüklerinin aylık 70 bin 500 litre kolonya ve Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun 100 ton el dezenfektanı üretimi hedeflediği bildirildi.

İş yurtları bünyesindeki 11 Ceza İnfaz Kurumu, atölyelerde maskeden tuluma, ameliyat önlüğünden göz pamuğuna varıncaya kadar 80 çeşit ürün üretti. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İş Yurtları Kurumu bünyesindeki atölyelerde, hükümlüler tarafından üretilen 5 milyon 123 bin 770 adet spanç hastanelere gönderildi. Yıl içinde 5 milyon adet spanç ve 940 bin 926 parça tek kullanımlık ürünün kademeli olarak teslim edilmesi bekleniyor” denildi.

Editör: TE Bilisim