Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yurt dışı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında MİT’in Kosova istihbaratıyla yürüttüğü çalışmalar sonucu yakalanarak Türkiye’ye getirilen 2 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

TANIK İFADESİ ALINDI 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina ile avukatları katıldı. Duruşmada beyanı alınan tanık Kazım Avcı, her iki sanığı da tanıdığını belirterek, bu sanıkların örgüt içerisinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Tanık Avcı, Yusuf Karabina’nın 2013 yılına kadar Mehmet Akif Koleji’nde okul müdürü olduğunu anlatarak, ”Ben Kosova’dan ayrıldıktan sonra genel müdür yardımcısı oldu. Bu okullar FETÖ’ye bağlı okullardır. Karabina’nın üst konumunda Mustafa Erdem (sanık) vardı. Onun üstünde kimse yoktu. Toplantı şekillerine dair bilgim yok.” diye konuştu.

SANIKLARDAN TAHLİYE TALEBİ

Tanık beyanlarının ardından söz alan sanıklar Yusuf Karabina ve Mustafa Erdem, tanık beyanlarını kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti. Sanık avukatı da söz alarak, müvekkillerinin tahliyesini ve beraatini istedi.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanık Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina’nın suçlarının vasıf ve mahiyeti bakımından tutukluluklarının devamını ve esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluklarının devamına, dosyanın esas hakkında mütalaanın hazırlanması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi. Heyet, celse beklenilmeksizin gelecek olan mütalaanın taraflara gönderilmesine ve bir sonraki duruşma son savunmalarını yapmaları konusunda ihtar da bulunarak duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilisim