KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54’ü tutuklu 230 sanık hakkında “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından açılan davanın duruşması sürüyor.

Davada sanıkların hakim karşısına çıkmasını AA muhabirine değerlendiren eğitimci Erol Altaca, Paralel Yapı‘nın kendisini 5 yıl boyunca dinlediğini söyledi.

Paralel Yapı’nın, eğitimi para kazanmak için araç yaptığını ifade eden Altaca, şöyle konuştu:

“Paralel Yapı, KPSS’de açıkça emek hırsızlığı yaptı. Bu, herkes tarafından bilinen bir şey. Emek hırsızlığı bu. Hem de din adına yapıyorlar bunu. Hem bu dünyada bunun hesabını vermeleri lazım hem de inandıkları öbür dünyada ki inandıklarına ben inanamıyorum. Bir sürü insanın hakkı yeniyor sürekli. Bunun dışında ne diyebilirim.” diye konuştu.

“Mağduriyetler bireysel olarak giderilmeli”

Bir özel öğretim kurumunun genel müdürü Kerem Köker de KPSS sorularının sızdırılmasıyla adayların çok ciddi maddi kayıp yaşadıklarına işaret etti.

İş bulma arayışındaki adayların kopya nedeniyle aynı zamanda toplum ve aile baskısına maruz kaldığını vurgulayan Köker, “Bence o yıl kopya nedeniyle hak kaybı yaşayanların mağduriyetlerinin bireysel olarak giderilmesi gerekir.” dedi.

Editör: TE Bilisim