Yardım kampanyası hakkında bilgi veren RİDA Derneği Ortadoğu ülkeler sorumlusu Selim Doğdu, yaptığı açıklamada dünyanın her tarafında ve özellikle bölgemizde bulunan savaş mağdurlarına yardım etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Doğdu yapılan yardımlar için şunları söyledi:

“Savaşın başladığı 2011 yılından bu yana yaklaşık 9 yıldır, komşumuz Suriye’de savaş, kan ve gözyaşı dinmedi. RİDA Derneği olarak gönüllülerimiz ve hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle hem ülkemizde hem de savaş bölgesinde yardım çalışmalarımızı sürekli olarak devam ettirdik. Savaş mağduru kardeşlerimizin yaralarına ve sıkıntılarına bir nebzede olsa merhem olmaya çalışıyoruz. Şuanda bilindiği gibi kış mevsimiyle birlikte bölgede soğuk hava etkili olmaya başladı. Yağmurlar ve yakın zamanda gelecek olan kar yağışıylabirlikte çoğunluğu çadırlarda yaşayan kardeşlerimizi zor ve çetin bir dönem bekliyor. Bu zor durumda bulunan kardeşlerimizeTürkiye, kamu kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile savaş mağdurlarının yanında olmaya devam ediyor. Bizlerde bu mazlum kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz.”

RİDA Derneği Ortadoğu ülkeler sorumlusu Selim Doğdu

Kampanya hakkında da bilgi veren Doğdu şöyle konuştu:

“Düzenlediğimiz “Acil Kış Yardımları” kampanyasına halkımızın dadesteğiyle kısa bir sürede yardım tırı malzememizi hazırladık. Bu tırın hazırlanmasında birçok hayırseverimizin katkısı bulunmakta. İçerisinde Soba, minder, kışlık giyecek, bot ve ayakkabı, battaniye, gıda vb. malzemelerden oluşan yardımlarımız tırımıza yüklendi ve oradaki mazlumlara ulaştırılacak” dedi.

Yardımların artarak devam edeceğini belirten Doğdu,  son olarak yardım kampanyasına destek sağlayan hayırseverlere teşekkür etti. Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan tır, dualarla Suriye’deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Editör: TE Bilisim