Ayasofya Cami’nin ibadete açılması” amacıyla Meclis Başkanlığına İyi Parti tarafından sunulan araştırma önergesi, TBMM’de kabul edilmedi.

Birçok siyasinin konusunu araştırma aşamasında değil bilakis Ayasofya’nın açılması anlamındaki adımlarda olması gerektiğine dikkat çekmesine rağmen İyi Parti, araştırma önerisinin reddedilmesini “Ayasofya’nın açılmasını istemiyorlar” şeklinde algı oyununa girişti.

İyi Parti’nin TBMM’de sunduğu Ayasofya’nın ibadete açılması konusundaki araştırma önerisi belgesi.

GEÇEĞİ ÇARPITTI

Önergenin reddedilmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akşener, İyi Parti resmi Twitter hesabından paylaşılan, ”Siyasette geri vitesin ne olduğuna ve nasıl yapıldığına dair bu öğretici nitelikteki tutumundan ötürü Ak Parti’ye teşekkür ederiz” sözlerini alıntılayarak, ”Hayırdır Sayın Erdoğan” ifadeleriyle paylaşımda bulundu. Akşener’in paylaşımına AK Parti’den yanıt geldi.

“NEYİ ARAŞTIRACAKSINIZ? ARTIK ATILACAK ADIM BELLİ”

Belge paylaşarak AK Parti’nin Ayasofya’nın açılmasına ret oyu vermediğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ”Ne kadar ayıp bir üslup! AK Parti “Ayasofya’nın açılmasına” değil, İyi Parti’nin dün Ayasofya açılamaz iddialarına rağmen bugün “araştırma komisyonu kurulması” önergesine ret oyu verdi. Neyi araştıracaksınız, İstanbul’u kimin fethettiğini mi? Konu belli, atılacak adım belli…” diye Merak Akşener’e tepki gösterdi.

“KONU ARAŞTIRMANIN ÖTESİNE GEÇTİ”

AK Parti Milletvekili Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşması Akşener’in olayı nasıl gerçeklikten uzaklaştırdığını ortaya koyuyor. İşte o cümleler: “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ayasofya’yla alakalı görüşlerimizi milletvekilimiz açıklamıştır; şu an Danıştay’da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir; dolayısıyla, burada bir araştırmayla araştırılacak bir noktada değiliz, araştırmanın daha ötesindeyiz. Artık, karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır; dolayısıyla Meclisi, araştırmadan ziyade o anlamda atılacak olan adımlarla çalışma noktasında davet edeceğiz. Bu anlamda İYİ PARTİ’nin verdiği grup önerisine ‘Hayır’ oyu vereceğiz ve inşallah temmuz ayı içerisinde de gerekli adımlar atılacaktır.”

Editör: TE Bilisim