Selçuk Kaya

Son Rizespor deplasmanında aldığı galibiyetle üst sıralara tırmanan Galatasaray, bugün Hatayspor ile karşılaşacak. Geçen hafta Kovid-19 ve sakatlıklar sebebiyle rotasyonlu kadroyla sahaya çıkıp zorlu Rize deplasmanında 4 gollü galibiyet alan Sarı-Kırmızılılar, evinde Hatayspor maçını kazanarak çıkışını sürdürmek isteyecektir.

Bu hafta sakat ve hasta oyuncularında takıma dönüş yapmasıyla Terim’in elindeki kadronun güçlenmesi beklenen Galatasaray’ın bu maçta hata yapmaması gerekiyor. Bu sezon şuana kadar zor denilen deplasmanlardan 3 puanla dönen Sarı-Kırmızılılarda iç saha maçlarında yaşanan puan kayıpları belki de şu an zirvede olmayışının tek sebebi.

Fatih Hoca bu konuyu da göz önünde bulundurarak bu hafta temkinli davranacaktır. İyileşen Falcao ve Saracchi’nin ise bu maçta ilk 11’de başlamayacağını düşünüyorum. Terim muhtemelen geçen hafta 3 golle yıldızlaşan Mbaye Diagne ile maça başlayıp, kazanan kadroyu bozmayacaktır.

Takımın dinamosu Taylan

Bu sezon takımda Taylan büyük bir fark yaratıyor. Sahada basmadık alan bırakmıyor. Geçen hafta attığı gol ise oyununu taçlandıran son hamle oldu. Hafta içi antrenmanda sakatlanan genç oyuncunun Hatayspor maçına yetişeceğini düşünüyorum.

Bu arada Terim’in dikkat çekmesi gereken bir nokta da Hatayspor’un şu ana kadar ligde sadece Alanyaspor’a karşı aldığı tek yenilgisi olması. İki hafta önce Kayseri maçında yaşanan talihsizliğin bu maçta yaşanmaması takımı daha da havaya sokacaktır.

Gelecek hafta ligde bay geçecek Galatasaray, arayı iyi değerlendirmek isteyecektir. Takımda sakat ve hasta oyuncuların iyileşmesiyle tam kadro Karagümrük maçına çıkacak olan Galatasaray zirve hesaplarını yapmaya başlayacaktır.

Maçın mutlak favorisi Galatasaray, iki ekibin kıyasıya mücadele göstereceği ve seyir keyfi yüksek bir maç olacaktır. Bekleyelim görelim…

Editör: TE Bilisim