Son dakika haberine göre İzmir’de deprem oldu. İzmir Seferihisar’da olan deprem İstanbul’un birçok noktasında da hissedildi.

İzmir depreminin ardından AFAD’tan depremin şiddetine dair açıklama geldi.

AFAD’ın açıklamasına göre İzmir depremi 6.6 büyüklüğünde Seferihisar ilçesinde meydana geldi.

AFAD, yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede, 13’ü 4’ün üzerinde 67 artçı sarsıntı yaşandığını bildirdi.

30 saniyenin sürdüğü İzmir depremi hakkında İzmir Valiliği bazı binalarda yıkımların oluştuğunu açıkladı.

Valilik depreme dair araştırmanın sürdüğünü ve kriz masasının oluşturulduğunu söyledi.

21 KİŞİ VEFAT ETTİ

AFAD, 21 kişinin vefat ettiğini açıkladı. AFAD, İzmir’deki depremde yaralı sayısının 804’e yükseldiğini ve deprem sonrasında 277 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı.

THY’DEN İZMİR’E EK SEFER

THY Basın Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem sonrasında harekete geçildi.

THY, tarifeli seferlerine ek olarak Ankara ve İstanbul’dan İzmir’e iki uçuş planladı. Seferler “TK4370 ESB-ADB” ile “TK6970 IST-ADB” olarak duyuruldu.

HAVADA TOZ BULUTU OLUŞTU

Yaşanan İzmir depreminin ardından kent merkezinde ilginç bir görüntü oluştu. Bölge sakinlerinin kameralarına yansıyan görüntülerde havada toz bulutu oluştu.

Ayrıca toz bulutunun yanı sıra deniz suyu çekildi. Suların çekilmesinin ardından bazı bölgeleri su bastı.

İzmir’de suların çekilmesinin ardından bazı bölgelerde su baskını meydana geldi.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İzmir depreminin ardından bölgeden görüntüler gelmeye başladı. Özellikle Bayraklı ve Bornova’da bazı binalar yıkıldı. Yaşanan yıkımla alakalı AFAD’ın çalışmalara başladığı bildirildi.

AFAD, TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütüldüğünü açıkladı.

AFAD “Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları, elektrik şalterleri kapatılmalıdır” uyarısında bulundu.

70 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 70 civarında vatandaşın  enkazdan çıkarıldığını açıkladı.

“6 BİNA YIKILDI”

Depreme dair Twitter hesabından açıklamada bulunan içişleri Bakanı Süleyman Soylu “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun.” dedi.

ERDOĞAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İzmir depremine dair açıklama yaptı. Erdoğan geçmiş olsun dileklerinde bulunarak “İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik.” açıklaması yaptı.

Erdoğan, AFAD Başkanı Güllüoğlu ve İzmir Valisi Köşger ile görüşerek İzmir’deki deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Erdoğan,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede, İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların en kısa sürede sarılması için devletin bütün imkanlarıyla İzmirlilerin yanında olduğunu belirtti.

38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde.

BAKAN KOCA:2 AMBULANS HELİKOPTER OLAY YERİNDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depreme ilişkin İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi. 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde. Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun.” dedi.

BAKAN KURUM İZMİR’E GİDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’deki depreme dair yaptığı basın açıklamasında Bornova ve Bayraklı’da 5 binanın yıkıldığı bilgisi aldıklarını ve enkaz altında da vatandaşların olduğunu söyledi. Kurum açıklamasını “Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD’ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız.” ifadeleriyle sürdürdü. Murat Kurum ayrıca İzmir’e gideceğini de açıkladı.

Editör: TE Bilisim