Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Arnavutluk’ta, Son 24 saat içinde 27 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi. Toplam vaka sayısı 304’e çıktı. 13 kişi ise iyileşirken, iyileşen toplam kişi sayısı 89 kişiye ulaştı.

Pandemi ile mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, “Shefqet Ndroqi Üniversitesi Hastanesine” beş solunum cihazı daha geldiğini açıkladı. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta sonu da hareket etme kısıtlamaları geçerli olacak.

KOSOVALI BİR ASKER VİRÜSE YAKALANDI

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, hastaneye yatırılan hastalardan alınan 118 örnekten, COVID-19’un ikinci testinde hiçbir vakanın pozitif olmadığını açıkladı. Kosovalı yetkililer tarafından virüse yakalanan beş aylık bebeğin durumu iyi olduğunu belitilirken dün öğle saatlerine kadar toplam vaka sayısı 125 ulaştığını belirtti. Kosova’da bir ölüm de gerçekleşti. Savunma Bakanı Antpn Çuni, Kosova’da görev yapan hiçbir asker virüse yakalanmadığını kaydederek, yurtdışında görevde bulunan bir Kosovalı askere Kovid-19’a yenildiğini söyledi. Kosova’daki UNICEF Sağlık Bakanlığı’na sağlık çalışanları için 3,6 ton koruyucu ekipman hibe etti.

MAKEDONYA’DA UN İHRACATI YASAĞI KALDIRILDI

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipçe, ülkesindeki koronavirüsün son durumu hakkında açıklamalarda bulunurken, dün öğle saatlerine kadar 30 kişinin daha hastalandığını belirtti. Filipçe, Mkaedonya’da toplam vaka sayısı 384’e yükseldiğini kaydetti. En vaka ise, Üsküp’te görüldüğü belirtildi.

Filipçe, basın toplantısında yaptığı açıklamada, koronavirüs için toplam 4.117 testin gerçekleştirildiğini ve Makedonya’nın bölge genelinde en fazla test yaptığını söyledi. Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, un üreticileri ve işçileriyle görüştükten sonra olağanüstü hal nedeniyle uygulanan un ihracatı yasağı kaldırılacağını ifade edildi.

SIRBİSTAN TÜRKİYE’DEN YARDIM İSTEDİ

Sırbistan’da, 111 yeni vaka kaydedildi ve toplam hasta sayı- sı 1.171’e yükseldi. Sırbistan’da Kovid-19 ile ölüm oranı 31’e yükseldi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumartesi günleri saat 13:00 ile 05:00 arasında yeni sokağa çıkma yasağı getirileceğini vurguladı. Vuçiç, uzmanların tahminlerine göre krizin zirvesinin önümüzdeki 15 gün içinde beklendiğini söyledi. Vuçiç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüşerek, salgınla mücadele için destek istedi.

Editör: TE Bilisim