Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 100 Bin Sosyal Konut Toplantısı’nda konuştu. Projeye öncülük eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile finansmanına destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı tebrik eden Erdoğan, 17 yıldır sürdürdükleri ‘şehircilik’ hamlesine yeni bir altın halka daha eklemiş olduklarını söyledi. TOKİ vasıtasıyla yüzde 90’ı sosyal konut vasfında 857 bin konut inşa edildiğini bildiren Erdoğan, ayrıca 24 bin derslikli okullar, 40 bin yatak kapasiteli hastaneler, bine yakın ticari iş yeri, hizmet binaları, stadyumlar, çok sayıda sosyal ve kültürel tesisin ülkeye kazandırıldığını, 96 millet bahçesi inşa edildiğini belirtti. Erdoğan, projelendirilen 100 bin sosyal konutu da 1 ile 1,5 yıl içinde bitirip sahiplerine teslim edeceklerini duyurdu.

PROJE MALİYETİ 17 MİLYAR LİRA

2018’in ilk aylarında 250 bin sosyal konut kampanyası çerçevesinde başlatılan ilk 50 binlik konut projesinin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, “Biz de hem sayıyı artırmaya hem de kampanyayı sürekli hâle getirmeye karar verdik. Tanıtım töreniyle 2020 programımız kapsamında; 81 vilayette 100 bin sosyal konutun daha inşa sürecini başlatıyoruz” diye konuştu. Yüzde 10 peşinat, 894 lira taksitler ile 240 aylık vaatler düşünülerek hazırlanan 100 konut için Erdoğan, “Hem depreme dayanıklı hem de görünümü itibarıyla gerçekten kadim tarihimizdeki mahalle kültürünü hâkim kılmanın adımlarını atmış olacağız. Her bölgenin kendine has dokusunu koruyarak, bölgelerine göre evler yapacağız. Projenin toplam yatırım bedeli 17 milyar 300 milyon lira” şeklinde konuştu.

Evi olmayan kalmayacak!

100 Bin Sosyal Konut Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yüzde 10 peşinatın ardından kalan tutarların tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkânını sağlayacağız” dedi. Söz konusu projenin toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 17 milyar 300 milyon lira olarak anılıyor. Yılbaşı itibariyle temeli attıktan sonra azami 1 ile 1,5 yıl içinde konutları bitirip sahiplerine vereceklerini anlatan Erdoğan, bölgelerine göre evlerin yapılacağını kaydetti. İstanbul’da çarpık kentleşme ile getto’lar ve varoşların türediğini belirten Erdoğan, proje ile bunun da önüne geçeceklerinin altını çizdi.

KARAKTERLİ EVLER

Kampanyanın sadece ekonomik bakımdan değil kültürel bakımdan da önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, projelerin meydanı, camisi, okulu, çarşısı, parkı, yeşil alanı, bina cepheleri ve diğer tüm özellikleriyle geleneksel mahalle kültürünü yaşatacak şekilde tasarlanacağını bildirdi.

“RAFA KALDIRAMAYIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Kanal İstanbul Projesi, bir felaket projesidir. Bunu engellemek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Hatta referandum da dahil her ihtimali değerlendireceğim” demişti. Erdoğan bu sözleri, “Boğaz’ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Böylesine stratejik önemde projeyi engellemek için her yolu deniyorlar. Kimlere hangi mesajların verilmek istendiğini gayet iyi biliyoruz. Başlarını okşayacak efendilerine birileri diyet borcu ödeyecek diye bu projeyi biz rafa kaldırmayız” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim