ABD’li teknoloji devi Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 13 desteği geliyor. Uygulama görünümlerinin, gizliliğin sağlanmasının ve fotoğraf ayarlarının yeniliğini ihtiva eden iOS 13’ün Türkiye’de de 20.00’den sonra erişime açıldı. Öte yandan yeni güncelleme paketi; 2016 yılı öncesi iPhone kullanıcılarını üzecek. Güncelleme iPhone 6, iPhone 5S, iPhone SE modellerini desteklemeyecek. İşte iOS 13 güncellemesi ile merak edilenler.

HANGİ MODELLER İOS 13 GÜNCELLEMESİNİ KURABİLECEK?

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6S Plus, iPhone 6S, iPhone 6 Plus model cihazlar iOS 13’ü desteklerken; 2016 yılı öncesinde piyasa sürülen iPhone 6, iPhone 5S, iPhone SE güncellemeyi alamayacak cihazlardan.

PEKİ İOS 13 YENİLİKLERİ NELER?

Türkiye’deki kullanıcıların da merakla beklediği iOS 13 güncelleme paketi içerisinde neler bulunuyor? İşte detaylar…

Güncellemede Karanlık Mod olacağı belirtildi. Zira yeni Kuyu Mod ile uygulamalara ileri derece koyu renk düzeni kazandırılacağı ifade edildi. Loş ışıklı ortamlar için düzenlenen Kuyu Mod’un kullanıcıların gözlerini fazla yormadığı açıklandı.

Yeni güncellemede bulunan fotoğraf sekmesi ile arşive farklı seviyelerde seçkiler üzerinden gösterim sağlayacağı belirtilirken, bu kapsamda fotoğraf ve videoların bulunmasının ve paylaşılmasın kolaylaştırıldığı kaydedildi. Yeni güncelleme ile gelen bir diğer özelliğin ise Portre Işığı’nın yoğunluğunu ayarlama konfigürasyonu olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilisim