Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ve Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik başlattığı saldırı girişimi ele alındı.

Ermenistan’ın “Türkler uçağımızı düşürdü” iddiasına Altun’dan yalanlama

Politika

Habere Git

Hem güçlü Türkiye hem de güçlü bir Azerbaycan’ın ortak arzu olduğu vurgulanan görüşmede, Türkiye’nin sonuna kadar Azerbaycan’ın yanında olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bölgede 30 yıldır işgalin devam ettiğini, yetmiyormuş gibi işgali yapan devletin hala Azerbaycan topraklarına saldırdığını ifade etti. Oktay, bu tutumun devam ettirilmesinin ve dışarıdan teröristlerle saldırılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

ERMENİ ASKERLERİN SALDIRISINDA 12 SİVİL ÖLDÜ

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin saldırısı sonucu 1 sivilin daha yaşamını yitirdiği bildirildi.

Açıklamada, farklı bölgelerdeki sivil yerleşim birimlerine yapılan saldırılarda da Azerbaycanlı 2 sivilin yaralandığı ifade edildi.

Son verilerle hayatını kaybeden sivil sayısı 12’ye, yaralı sayısı 35’e çıktı.

Başsavcılık, Ermenistan ordusunun 27-29 Eylül’de gerçekleştirdiği saldırılarda 66 konut ve 8 kamu binasının kullanılamaz hale geldiğini de duyurdu.

Olaylarla ilgili savcılık çalışanlarının savaş ortamında mümkün olan soruşturmayı yürüttüğü ve hasar tespit çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim