İBB zabıta iş başvurusu için detayları merak eden vatandaşlar konuyla alakalı birçok sorunun cevabını arama motorlarından araştırmaya başladı. Zabıta olarak belediye bünyesinde görev almak isteyenler bir yandan da İBB zabıta başvuru şartlarının neler olduğunu öğretmen istiyor. En az lise mezunu vatandaşlar İstanbul zabıta başvurusunda bulunabilecek. Peki, İstanbul zabıta alımı var mı 2021? İBB zabıta başvuru şartları neler? İBB zabıta alımı başvuru yap!

İBB zabıta alımı başvuru yap! İstanbul zabıta alımı var mı 2021?

Zabıta memur alımları için başvuru yapacak olan adaylar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilecek. Yani Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre görev yapacak. Başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız gerekmektedir:

İBB ZABITA ALIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İBB ZABITA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak. İlan edilen Zabıta Memuru kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve ilgili puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari puanı almış olmak. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak (8/2/1991 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar). Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

Editör: TE Bilisim