Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri: Fenerbahçe Mario Mandzukic ve Diego Costa transferi haberleri medyaya yansımıştı. Bu gelişmenin ardından kulüpten açıklama yapıldı. Futbol transfer haberleri ile ilgili çıkan asılsız iddialara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Fenerbahçe; Mario Mandzukic ve Diego Costa ile ilgilendikleri haberlerini ve transfer listesinde olduğuna dair iddiaları yalanladı. Son dakika transfer gelişmesinin detayları haberimizde…

SON DAKİKA: FENERBAHÇE MARİO MANDZUKİC VE DİEGO COSTA TRANSFER HABERLERİNİ YALANLADI

Asılsız transfer haberleri ve iddiaları hakkında açıklama yapmama duruşuna rağmen ortaya atılan Mario Mandzukic ve Diego Costa transferi hakkında bilgilendirme ihtiyacı duyan Fenerbahçe kulübü, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Fenerbahçe’den yapılan açıklama şöyle:

“Kulübümüzün asılsız transfer iddiaları hakkında açıklama yapmama duruşuna rağmen bugün ortaya atılan bazı isimler hakkında bilgilendirme yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

Bu bağlamda spor basını tarafından ortaya atılan Mandzukic veya Diego Costa ile ilgilendiğimiz ve Kulübümüz adına resmi görüşmeler yapıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Camiamızda beklentilerin yanlış yönlendirilmesine sebep olan bu haberlerin dikkate alınmamasını rica ederiz.”

MARİO MANDZUKİC KİMDİR?

Hırvat futbolcudur. Al Duhail ve Hırvat millî takımında santrafor olarak görev yapmaktadır. Üretken bir santrafor olmasının yanı sıra savunmaya katkısı ve hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınmaktadır.

2008-09 sezonunda Prva HNL liginde Dinamo Zagreb formasıyla attığı 16 golle gol kralı oldu ve aynı sezon ligde yılın futbolcusu seçildi. Hırvatistan formasını 30 kez giyip yedi gol atan Mandžukić, 10 Haziran 2012 tarihinde 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu mücadelesinde 3-1 kazandıkları maçta İrlanda karşısında açılış ve kapanış golünü atarak hem takımı hem de kendisi turnuvaya iyi başlangıç yaptı. C Grubu’ndaki ikinci maçında ise İtalya karşısında gol attı ve maçın 1-1 bitmesini sağladı.

DİEGO COSTA KİMDİR?

Diego Costa (d. 7 Ekim 1988), forvet mevkiinde forma giyen Brezilya uyruklu 2013’te İspanyol vatandaşlığına geçen futbolcudur. La Liga takımlarından Atlético Madrid’de forma giymektedir. Costa São Paulo’da, 16 yaşına kadar sokak futbolu oynadı. 2004 yılında Barcelona EP takımında alt yapı eğitimine başladı. 2006 yılının Şubat ayında Portekiz’in güçlü takımlarından Braga’ya transfer oldu. Ancak Braga’ya geldiği ilk sezonda Portekiz İkinci Ligi ekiplerinden Penafiel’e kiralık olarak gönderildi. Aralık ayında, Atlético Madrid oyuncunun haklarının % 50’sini 1.5 milyon € karşılığında aldı. O sezon Braga takımında kaldı. UEFA Kupası’nda kulübü için attığı ilk gol, Parma takımını 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmadır. (toplamda 2-0). Müteakip iki yıl boyunca sırasıyla Celta ve Albacete takımlarına kiralık olarak verilen oyuncu, 8 Temmuz 2009 tarihinde Valladolid takımına satılmıştır. Bu kulüpte oynadığı 34 karşılaşmada 8 gol atmıştır.

Editör: TE Bilisim