Diriliş Postası Muhabiri Büşra Kılıç/İstanbul

Sultanbeyli’de uygulanacak olan ‘SICAK BİR İYİLİK’ isimli 2020 yardım kampanyası protokolü imza töreni dün Sultanbeyli Kaymakamlığı Binası’nda gerçekleştirildi. Proje süresi 1 ay olarak belirlenen kampanyanın protokolü 3 Şubat 2020-29 Şubat 2020 tarihleri arasında geçerli olacak. Sosyal içerikli projenin ortakları, Sultanbeyli Kaymakamlığı Sultanbeyli Belediyesi Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sultanbeyli Müftülüğü Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Temsilciliği Sultanbeyli Kardeşlik Platformu Sultanbeyli İl dernekleri, Vakıf ve Odalar Platformu Türk Kızılay’ı İHH İnsani Yardım Vakfı Sultanbeyli Muhtarlar Derneği iken hedef grubu Sultanbeyli halkı. Nihai faydalanıcıları kamplarda yaşam mücadelesi veren mülteciler olan kampanyanın hedefi yardım kampanyalarının sonucunda 50 tır ayni yardım ve 250 adet briket evi sınırdaki Suriyeli mültecilere ulaştırmak.

KARDEŞLERİMİZE EL UZATALIM

İmza töreninde konuşan Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, ‘Sıcak bir iyilik kampanyasının Sultanbeyli Kaymakamlık binasında sunulmasından mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. Kubilay, “Burada Sultanbeyli ilçesi olarak Suriye’deki, İdlib’deki insanlık dramına bir nebze olsun çare bulabilmek için, katkıda bulunabilmek için bir aradayız. Hep beraber güzel bir iyilik için buradayız ve ‘Sıcak Bir İyilik’ yardım kampanyasını başlatıyoruz. Bizler aziz Türk milleti olarak her zaman mazlum insanların yanında olmuş, Müslüman kardeşlerimizin yardımına koşmuşuzdur. Her zaman adaletini tüm dünyaya gösteren bir milletin evlatları olarak bu yardım kampanyasında bir aradayız. İhtiyaç sahibi insanlara el uzatmak için birlikteyiz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye meselesinin başlamasından itibaren bütün imkânlarıyla Müslüman kardeşlerinin yanında yer almıştır. Hiçbir zaman sahadan elini çekmemiştir. Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, yardım kuruluşlarımızla, İHH, Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarımızla bütün gücüyle sahada olmaya devam etmektedir. Bizler Sultanbeyli ilçesi olarak bu kampanyada tüm gücümüzü ve enerjimizi kullanacağız. Hep beraber şunu ifade edelim, gelin Suriye’deki, İdlib’deki Müslüman kardeşlerimize el uzatalım. Onların yanında olduğumuzu gösterelim. Bu vesileyle çalışmaya hayat veren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

AYNİ VE NAKDİ YARDIM SAĞLANACAK

Protokolde projenin gerekliliği, Suriye’de 2011 yılından beri devam eden iç savaştan korunmak amacıyla gelen 4 milyona yakın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada olan Türkiye olarak mültecileri sınırımızda ağırlamak ve insani yardım yaparak kendi topraklarında yaşamalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak şeklinde açıklanmıştır. Projenin genel amacı, Suriyeli Mazlum ve Mağdur ailelere briketten 20-25 metrekarelik barakalar yapılarak üzerlerinin brandalarla kapatılması ve yaşam koşullarının daha konforlu hale gelmesinin sağlanarak bu yeni alanlara yerleştirilmesi ile bir nebze acılarını hafifletmek adına insanların zihinlerinde ve kalplerinde mağdur ve savunmasız insanlara ilişkin bir duyarlılık oluşturmak amacıyla bütüncül organizasyonların düzenlenmesi olarak sıralanmıştır. Özel amaç ise sırasıyla; Sultanbeyli Kaymakamlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personeli kapsayan ayni ve nakdi yardım kampanyası, Belediye personelini kapsayan ayni ve nakdi yardım kampanyası, okullarda ayni yardım kampanyası, Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla yardım kampanyası, Müftülük aracılığıyla camilerde ayni yardım kampanyası, sendikaların desteğiyle görev mahallindeki alanlarda yardım kampanyaları sanayici, iş adamı ve esnafı kapsayan ayni ve nakdi yardım kampanyası şeklindedir.

Diriliş Postası Muhabiri Büşra Kılıç/İstanbul

Editör: TE Bilisim