İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri, anlaşılması hakkında detaylar aktarılırken, idrar sırasında ağrı, yanma, alt karın bölgesinde ağrı, idrar debisinde düşüş gibi etkilerin belirtiler olduğu, idrara sık çıkma probleminin gözlenmesi ile anlaşıldığı bilgilerine değinilir. Üst idrar yolu enfeksiyonu oluşumun sırasında, ateş, bulantı, kusma, genel halsizlik, idrar tutamama gibi belirtiler gözlemlenir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Oluşur?

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri dışında sebepleri de merak ediliyor. İdrar yolu enfeksiyonu oluşma sebepleri şu şekilde sıralanır:

Altta yatan neden dış ortamdan kapılan bakteridir. Bakterinin üretradan tırmanarak idrar yoluna ulaşması, Cinsel yolla bir patajonin veya mantarın kapılması, Kişinin kendi dışkı etkisi ile escrichia coli türü bağırsak bakterisini kapması,

Bu gibi durumlarda idrar yolu enfeksiyonu oluşumu gözlemlenir. Enfeksiyon oluşumunun engellenmesi için genital bölge hijyenine özen gösterilmesi gerekir.

İdrar Yolu Enfeksiyonuna

Ne İyi Gelir?

İdrar yolu enfeksiyonunu iyi edenler şu şekilde sıralanır:

Su tüketiminin yükseltilerek, mesanenin düzenli olarak yıkanması,

Bu kapsamda günde en az 2 LT su tüketmek, Bitkisel çay tüketimi ile bakteri çoğalmasını engellemek, Limon suyu, alkol, kahve gibi mesanede tahrişe sebep olabilecek besinlerin tüketiminden kaçınma, Karnabahar tüketmek,

Bu uygulamalar ile idrar yolu enfeksiyonlarının etkileri azaltılır.

İdrar yolu enfeksiyonu yaşanması halinde idrara çok çıkma hissinin kontrol altına alınması için günlük su tüketimini 2 LT ve üzeri seviyeye çıkarmak gerekir. Bu kapsamda ilk etapta idrara çok çıkma gereği devam ederken, her işlemde dışarı atılan idrar miktarı yükseltilir. İlerleyen süreçte ise faaliyet düzene girer.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Bitkisel Çözümler Neler?

İdrar yolu enfeksiyonuna bitkisel çareler şu şekilde sıralanırlar:

Maydanoz: İdrar söktürücü etkisi olan maydanozun çiğ şekilde tüketilmesi ile hastalık etkileri azaltılır. Karnabahar Kürü: Karnabahar kaynatılıp, soğutulan suyu içilerek, hastalık etkileri azaltılır. Bu kürü sabah ve akşamları bir çay bardağı şeklinde içmek, ağrı ve idrara çıkma hissini düşürür.

Kızılcık Suyu: Doğal asidik özelliği ile kızılcık ve suyu, idrar enfeksiyonu için bire bir çözümdür. Düzenli tüketimde mesanede yer alan enfeksiyonları ve vücutta yer alan zararlı bakterileri giderir. Sarımsak: Antimikrobiyal özelliğe sahip olan sarımsak, düzenli tüketimde, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterilerin üremeye devam etmesini engeller.

Bu bitkisel çözümler uygulanarak hastalığın seyrinde oluşan olumsuz etkiler hafifletilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Yapılır?

İdrar yolu enfeksiyonunun tedavi edilmesi hakkında detaylar şu şekilde sıralanır:

İdrar yapma sırasında ağrı ve yanma hissi varsa, idrardan kan geldiyse ve kesik kesik yapılıyorsa, uzman bir doktor ziyaret edilmelidir. Komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonun tedavisi antibiyotik önerileri çerçevesinde yapılır. Antibiyotik kullanımının düzenli yapılması halinde hastalık ve iltihap birkaç gün içinde gerilemeye başlar. Uzman hekimce önerilmesi halinde antibiyotiklere ek olarak, spazm çözücü ve ağrı kesici ilaç kullanımına başlanır. İdrar yolu enfeksiyonu devamlı olarak tekrarlıyor ise ağır antibiyotik tedavisi uygulanır. Hamileler, çocuklar, bağışıklık sistemi sağlığında problemler olanlar, şeker hastaları uzman hekimce belirlenen farklı teknikler ile tedavi edilirler.

Bu gibi tedavi kapsamlarında değerlendirilen idrar yolu enfeksiyonu problemi, tedavi edilmemesi halinde daha farklı hastalık yansımalarına sebep olur. İdrar yoluna ulaşan bakterilerin antibiyotik kullanımı ile temizlenmesi, gıda tüketiminde karnabahar, bitki çayları, yeşil yapraklı sebzelerin tercih edilmesi ve düzenli ölçülerde su tüketiminin artırılması ile idrar yolu enfeksiyonu problemi ortadan kaldırılır.

D vitamini eksikliği belirtlileri ve D vitamini hakkında bilinmesi gerekenler için >> dirilispostasi.com/d-vitamini-eksikligi-belirtileri-nelerdir-nasil-anlasilir-hbrk1 bu bağlantıyı ziyaret edin.

Hamilelik Belirtileri ve hamilelik hakkında bilinmesi gerekenler için >> dirilispostasi.com/hamilelik-belirtileri-nelerdir-nasil-anlasilir-hbrk1 bu bağlantıyı ziyaret edin.

Apandisit ağrısı ve benzer rahatsızlıkların zeminini hazırlayan gazlı içecekler, sigara ve alkolü tüketiyorsanız lütfen en acil şekilde bırakınız.  Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle… Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Editör: TE Bilisim