Japon teknoloji devi Sony, PlayStation markasının geleceğine yatırım yapıyor. Japon konsol devi, PlayStation 10’a kadar gelecek tüm konsolların tüm ticari marka haklarını satın alarak konsolun ve markasının geleceğine inandığını gösterdi.

Dünyada en çok kullanılan oyun konsolu olan PlayStation 2 ve başarılı gidişatını sürdüren PlayStation 4 ile Sony, konsol pazarında en güçlü dönemlerinden birini yaşıyor. Dünya, yeni nesil PlayStation 5 konsolunu konuşup heyecan verici yeni açıklamaları beklerken Sony daha ilerisini görüyor. Japon konsol üreticisi PlayStation 10’a kadar ticari marka haklarını aldı.

PlayStation’ın geleceğine yön verecek marka hakları Japonya’da beş farklı sistem için ortaya çıktı. PS6, PS7, PS8, PS9 ve PS10 ticari markaları artık cepte. PS5’e daha 1 yıl olmasına rağmen yapılan hamle aslında pek de alışılmadık bir durum değil. Sony, PS5’in ticari marka kaydını 2006 yılında gerçekleştirdi ve aynı yıl PS4 de kaydedilmişti.

Sony’nin bu hamleyle PlayStation markasına ne kadar güvendiğini görüyoruz. Şirket, konsol pazarında güçlü bir noktada ve yeni sistemlerine de zemin hazırlıyor. Bulut teknolojisinin öne çıktığı günümüzde, daha ötesinde neler planlandığını henüz öngöremiyoruz. PlayStation 10 çıktığında da oyunların nasıl oynanacağını hayal edebilir misiniz?

Sony’nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 ile ilgili şu ana kadar edinilen tüm bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca PlayStation 5’e çıkması beklenen muhtemel oyunlarla ilgili içeriğimize de buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim