Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki bir bankanın şubesine giren silahlı bir kişinin soygun girişiminde bulunması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

GÜVENLİK PERSONELİNİ REHİN ALDI

Gelen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Konyaaltı Caddesi Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir bankanın şubesinde silahlı soygun girişiminde bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelinin güvenlik personelini rehin alırken diğer çalışanları dışarıya çıkardığı belirtildi.

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Polis, bankanın çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, bölgeye gelen özel harekat polislerinin de operasyon için hazır bekletildi. Ancak daha sonra bankaya giren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Demir tarafından zanlı ikna edildi. Daha sonra polisler şahsı gözaltına aldı. Daha sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülen zanlı burada ifade verdi.

DOLANDIRILDIĞI İÇİN BANKAYI BASMIŞ

Şüphelinin ifadesinde, olayı neden gerçekleştirdiğini açıklayarak şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: Ticaret yapmak için dükkan arayışındaydım. Bir dükkanı beğendim ve emlakçıyla 300 bin liraya anlaştım. Tapuda devir işlemini yaptık. Ancak bana satılan dükkan beğendiğim değil, farklı bir dükkan çıktı. Tapuda üzerime verilen dükkanın değeri 300 bin liranın çok altında. Bu olayın ardından birkaç küçük dolandırıcılığa daha uğradım. Buradan daha önce işlem yaptığım, kredi çektiğim için sesimi duyurmak amacıyla bankaya gelerek bu eylemi yapmaya karar verdim.”

Öte yandan yetkililerin şüpheliyi, hakkını hukuki yöntemle araması gerektiğini, bu tür şeylerle hakkını alamayacağı gibi çok sevdiği çocuğunu da bir daha göremeyebileceğini söyleyerek ikna ettiği bildirildi.

VALİLİKTEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgli Antalya Valiliği de bir açııklama yaptı. Açıklamada, Özbekistan uyruklu 40 yaşındaki bir kişinin elinde kurusıkı tabancayla Konyaaltı Caddesi’ndeki bir banka şubesine girdiği, şubede bulunanları dışarıya çıkardığı bildirildi. Açıklamada, “Emniyet birimlerimiz olay yerine ivedi bir şekilde intikal etmiş, kendisinin dolandırıldığını, dolandırılmasıyla ilgili dikkat çekmek için böyle bir eyleme giriştiğini ifade eden şahıs, iki emniyet görevlisi ve bir banka güvenlik görevlisi tarafından ikna edilmiş ve eylem sonlandırılmıştır.” bilgisi paylaşıldı.

REHİN ALINAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ O ANLARI ANLATTI

Rehin alınan bankanın güvenlik görevlisi Gürkan Yurt zanlının içeriye silahıyla girdiğini belirterek, “Kadınları çıkaralım.’ dedim. O da kimseye zarar vermeyeceğini söyledi. Personel ile müşterileri dışarı çıkardık, sadece ben içeride kaldım. Dolandırıldığını söyledi, sadece burayı biliyormuş, buradan birkaç kere işlem yapmış. Bir emlakçı tarafından dolandırılmış. Emniyet amiri görüştü, kendisini ikna etti. Zaten silahı da sahteymiş, onlarla benim silahımı aldı.” diye konuştu.

“ÇANTAMDA 3 KİLO BOMBA VAR” DEMİŞ

İfadesine başvurulan banka çalışanları ve müşterilerin ise sakin şekilde içeriye giren şüphelinin, çantasında 3 kilogram ağırlığında bomba olduğunu söylediği öğrenildi.

İfadelerde, şüphelinin tavırlarına ilişkin olarak şu anlatımlara yer verildi: “Önce tatbikat sandık. Zanlı, para istemedi. Herkesin dışarı çıkmasını istedi. Bu sırada ‘Dışarısı oldukça soğuk. Montunuzu almayı unutmayın, üşürsünüz. Merak etmeyin, biraz sonra döneceksiniz.’ dedi. Kimseye zarar vermedi.”

Editör: TE Bilisim