Burun estetiği, özellikle kadınlar tarafından fazlaca önemsenen estetik güzellik bakımından tercih edilen bir operasyondur. Kadınların yanı sıra erkeklerinde son zamanlarda burun estetiği yaptırmaları oldukça fazlalaşmıştır. Ancak erkeklerin burun estetiği yaptırmaları halkımız tarafından pek olağan bir durum olarak görülmez.

Her ne kadar estetik amaçlı bir operasyon olsa bile burun estetiği sadece bu alanda yapılmaz. İnsanların burnunun yapısından dolayı nefes alamaması, kaza yada bir travma sonucunda burnun yapısının bozulması gibi sağlık durumlarında da burun estetiği yapılır. Burun estetiği oldukça basit bir ameliyatla olur. Ancak insanların bunu mutlaka alanında uzman olan doktorlara yaptırması gerekir.

Geçirilen bu operasyon sonrası hastada iyileşme dönemi başlar. Bu dönem oldukça kısa bir dönemdir. Kadınlarda bu süre erkeklere oranla daha kısadır. Çünkü erkeklerin derileri kadınlara göre daha kalın ve serttir. Bu yüzden iyileşme dönemleri farklılık gösterir. Hastalar bu iyileşme döneminde hafif ağrı ve sızılar hissedebilir.

Burun Estetiği Nedir?

Rinoplasti, adıyla da bilinen burun estetiği birçok insan tarafından tercih edilen ve sıklıkla yapılan operasyonlardan biridir. Burun yapısının yüze göre uygun olmaması, geçirilen kaza ve travma sonrası burun yapısının bozulması, burnun yapısından dolayı nefes almakta zorluk yaşanması gibi sebeplerden dolayı burun estetiği yapılabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Günü ve Sonrası

Burun estetiği olacağınız gün kendinizi oldukça rahat hissetmelisiniz. Doktorunuza güvenmeli ve tedirgin olmamalısınız. Basit bir operasyonda olsa yanınıza size destek olacak bir yakınınızla gelmelisiniz. Ameliyat olduktan sonra aynı gün veya bir sonraki gün taburcu olunur. Ameliyattan sonraki ilk gecede burunda kanama olması normaldir. Burnun tıkalı olması ve şişlik gibi durumlarda normaldir.

Doktorlar tarafından verilen ağrı kesicinin etkisi bittiğinde ağrı hissedilmesi durumunda doktorunuza danışarak ağrı kesici alabilirsiniz. İlk iki veya üçüncü günde mide bulantısı yaşanabilir. Burun tıkanıklığından dolayı nefes almakta güçlük çekebilirsiniz. Gözaltında şişlik ve morluklarda meydana gelir bu şişliklerde zamanla gider. Burun estetiği yapıldıktan sonra tam iyileşme yaklaşık 12 ayda gerçekleşmiş olur. İyileşme dönemi ameliyatın boyutuna göre değişir.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süresini Hızlandırabilecek Durumlar

Burun estetiği olan kişilerin kendine dikkat etmesi bu durumu hızlandıran başlıca etmendir. Kendinizi fazla yormayın. Burnunuza bir darbe gelmesine müsaade etmeyin. Yeni burun yapınızın tadını çıkarmaya bakın.

Burun Estetiği Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekilen Durumlar

Her ne kadar basit bir ameliyat olsa bile dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bu durumlara özellikle iyileşmenin ilk haftalarında dikkat edilmesi gerekir.

Bu durumlar şunlardır;

İyileşme sürecinin ilk günlerinde eğilmeyin. Ağır şeyler kaldırmaya çalışmayın. Aspirin kullanmayın. Doktor tarafından burnunuza tampon konulmuşsa bunu ameliyatın 2. günü tekrar doktora giderek aldırın.

Egzersiz yaparken çok dikkat edilmelidir.

Bu kurallara dikkat edildiği taktirde gayet sorunsuz bir şekilde iyileşme süreci tamamlanır. Eğer ateş, mide bulantısı, ciltte kızarıklık ve burunda akıntı durumları ile karşılaşırsanız hemen doktorunuza gitmelisiniz.

Burun estetiği hakkında merak ettikleriniz ve Ankara rinoplasti hekimleri için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim