İki kız ve bir erkek çocukları bulunan otuzlu yaşlardaki okul öncesi eğitim öğretmeni Ayşe ve emlakçı Adem Oflaz çifti, yaklaşık bir yıl önce hayırlı bir işte bulunmak için arayışa girdi. Ayşe Oflaz, eşine koruyucu aile olmayı teklif edince çift, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileriyle iletişime geçti. Başvurularının kabul edilmesiyle mutluluk yaşayan Oflaz ailesi, 8 yaşındaki Zeynep’e yuva oldu.

BİR YETİME ANNE OLMAK İSTEDİ

Ayşe Oflaz, anaokulunda öğretmenlik yaptığı için sürekli çocuklarla iç içe olduğunu dile getirerek, izlediği bir televizyon kanalında anlatılan koruyucu aile uygulamasından çok etkilendiğini söyledi. Programdan sonra ailesi olmayan çocukları daha fazla düşünmeye başladığını belirten Oflaz, “Bir gün eşim bana ‘Hayır için ne yapsak, cami, medrese falan mı yaptırsak’ dedi. Cami ve medrese yaptıracak bir maddi güce sahip değildik. ‘Neden yuvadan bir çocuk alıp bakmıyoruz’ dedim. Eşim önce çok şaşırdı, çocuğa ihtiyacımız yok diye önce karşı çıktı. Ben de bizim çocuğa ihtiyacımız olmadığını ama o çocukların bize ihtiyacı olduğunu ifade ettim. Böyle bir şekilde hayır yapacağımızı anlattım” sözleriyle hayra giden süreci anlattı.

HAYAT KURTARMANIN MUTLULUĞU

Baba Adem Oflaz da 3 çocukları olmasına rağmen Zeynep’e çok alıştıklarını ve sevdiklerini belirtti. Eşinin koruyucu aile olma teklifi sayesinde insana yönelik bir hayırda bulunduğu için çok mutlu olduğunu anlatan Oflaz, “Gerçekten bir hayat kurtarmak, insanlığı kurtarmak gibi. Ben de eğer bir hayat kurtarabiliyorsam ne mutlu bana. Allah herkese böyle bir duygu nasip etsin.” dedi. Küçük Zeynep şimdilerde bütün gününü kardeşleriyle geçirdiği için oldukça mutlu ve yeni ailesini çok seviyor.

Editör: TE Bilisim