Son dakika İstanbul deprem haberi: İstanbul 11 Ocak 2020 cumartesi günü orta şiddetli bir deprem ile sarsıldı. İstanbul deprem haberleri sonrası gözlerin çevrildiği Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Silivri açıkların 4.7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Son deprem İstanbul ilinin tamamında hissedildi. Silivri çevresi ve Kocaeli’nde çok yoğun hissedildiği belirtiliyor.

Son dakika Marmara Denizi ve İstanbul çevresinde deprem meydana geldi

Marmara Denizi’nde 9 saatte büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) derlenen bilgilere göre, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında 1,6 büyüklüğündeki ilk deprem, saat 16.28’de meydana geldi.

Bu depremin ardından saat 15.26’ya kadar Şarköy ile Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa açıklarında, büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem daha kaydedildi.

AFAD’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

Valilikten deprem ile ilgili ilk açıklama!

İstanbul Valisi Yerlikaya, Marmara Denizi’ndeki deprem sonrası şu ana kadar acil durum hatlarına herhangi bir çağrının gelmediğini bildirdi.

Son depremler için Kandilli Rasathanesi web sayfasını inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim