Durim Abazi /İstanbul / Özel Haber

Sosyal Demokrat Partisi (SDP) ise Karadağ Büyükelçiliğini Bosna Hersek kurumlarına yapılan bu darvranışı açıklama yapmaya çağırdı. SDP’nin açıklamasında, “Kuşkusuz, Karadağ yeni Hükümeti Bosna Hersek’e karşı dostane bir tavır sergilemeyecek. Karadağ Başbakanı bu eylemi ile Bosna Hersek’e, Anayasamıza ve Bosna Hersek Anayasa Mahkemesine saygısızlık gösterdi.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Sosyal Demokrat Parti’sinden Krivokapiç’i Bosna-Hersek vatandaşlarından özür dilemeye çağırdılar. Karadağ Başbakan Yardımcısı Dritan Abazoviç, Krivokapiç’in açıklamalarından uzaklaşması için çağrıda bulunan SDP, şu ifadelere yer verdi:

“Krivokapiç’i, bu eylemi için Bosna Hersek vatandaşlarından özür dilemeye ve koalisyon ortaklarına, Bosna Hersek’ten Saraybosna Üniversitesi’nde eğitim ve öğrenimini tamamlama fırsatı verilen Dritan Abazovi başta olmak üzere bu hareketten uzaklaşmaya çağırıyoruz.”

“DOSTANE İLİŞKİLER İSTİYORUZ”

Diğer yandan, Karadağ Başbakan Yardımcısı Dritan Abazoviç, Başbakan Zdravko Krivokapiç, Sırpska Republika’nın anayasaya aykırı gününü kutlaması nedeniyle çok sayıda Bosna Hersek vatandaşı ve yetkilisinin tepkileri üzerine konuştu.Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Zeljko Komsiç’e hitaben konuşan Abazoviç, Karadağ hükümetinin resmi politikayı yalnızca resmi iletişim kanalları aracılığıyla yürüttüğünü vurguladı.

Dritan Abazoviç, “Bölge ülkeleriyle daha iyi ilişkiler istiyoruz, Karadağ Hükümeti’nin dostluk eli herkese uzanıyor, bu Bosna Hersek için de geçerli.” dedi. Karadağ Başbakanı Krivokapiç, 9 Ocak’ta Srspka Republika’nın birçok yetkili arasında sert tepkilere yol açan anayasaya aykırı gününü kutladı.

Editör: TE Bilisim